Nieuws uit de regio

29-09-2020 - Heist-op-den-Berg

Dichter bij de Nete

Heist is op zoek naar een dichter
Niet te zwaarmoedig, het mag ook wat lichter
Heist heeft als ‘stad’ nog geen grote faam,
daarom krijgt hij/zij ‘Dichter bij de Nete’ als naam.
Stuur voor 1 december een gedicht en je motivatie,
dan zorgt de cultuurraad voor de evaluatie
Je hoeft je politieke standpunten niet te bewijzen,
maar Heist voorstellen op positieve wijze
“Welle hemme alles” is het Heistse citaat,
dus een ‘dorpsdichter’ erbij kan geen kwaad
Je dient wel zonder fouten te kunnen spellen
en een beetje creatiever dan deze karamellen

Heist heeft al een klein poëtisch verleden met de gedichten die her en der in de gemeente opgesteld staan. Tot voor kort hingen er zelfs diverse gedichten op grote plakkaten in het Averegtenbos, maar het kan nog altijd beter. “We worden allemaal al maanden gegijzeld door het Coronavirus en zien één voor één culturele activiteiten geannuleerd worden”, aldus Christel Van Craen, secretaris van de Heist cultuurraad. “Om deze periode toch een beetje aangenamer te maken, lanceren wij als Cultuurraad Heist-op-den-Berg een nieuw project onder het motto: ‘Welle hemme alles … behalve een dorpsdichter’.” De  Heistse dorpsdichter zal gedurende 2 jaar fungeren als het poëtisch uithangbord van de gemeente door middel van een tiental gedichten die in die periode worden gepubliceerd. De Dichter bij de Nete moet een inwoner van Heist zijn of er toch een zeer sterke band mee hebben. Kandidaten sturen een gedicht naar An Vertommen en een motivatie waarom zij graag de eerste Heistse dorpsdichter willen worden: cultuur@heist-op-den-berg.be In de jury zetelen burgemeester Luc Vleugels, die ook cultuur onder zijn bevoegdheid heeft, vertegenwoordigers van de academie, het cultuurcentrum, de cultuurraad en de bib en ook professor en kerkjurist Rik Torfs. Kandidatuur indienen kan tot 1 december en de winnaar wordt bekend gemaakt op Gedichtendag 28 januari 2021. Aan de functie van Dichter bij de Nete hangt een vergoeding vast van 800 euro.

KN Light

KN Light is gespecialiseerd in elektriciteit, verlichting en domotica en daarom ook de ideale partner wanneer u nood heeft aan deskundig lichtadvies. In de toonzaal vind je de meest gerenommeerde merken. Nu ook installateur van zonnepanelen.

lees meer

DJeans - Teenstore

Bij DJeans Teenstore vind je de leukste kleding, ondergoed, accessoires en schoenen voor tieners van 10 tot 18 jaar. Ontdek de hippe collecties van allerlei merken binnen een aangename winkelsfeer boordevol coole decoratiestukken.

lees meer

Fietsen Moons Roger

verkoop fietsen - fietskledij - elektrische fietsen - fietsaccessoires - herstellingen Meer dan 25 jaar ervaring

lees meer

Tutti e Due

Zwangerschapskleding

lees meer

Speciale promoties Check het hier