Nieuws uit de regio

29-09-2020 - Heist-op-den-Berg

Dichter bij de Nete

Heist is op zoek naar een dichter
Niet te zwaarmoedig, het mag ook wat lichter
Heist heeft als ‘stad’ nog geen grote faam,
daarom krijgt hij/zij ‘Dichter bij de Nete’ als naam.
Stuur voor 1 december een gedicht en je motivatie,
dan zorgt de cultuurraad voor de evaluatie
Je hoeft je politieke standpunten niet te bewijzen,
maar Heist voorstellen op positieve wijze
“Welle hemme alles” is het Heistse citaat,
dus een ‘dorpsdichter’ erbij kan geen kwaad
Je dient wel zonder fouten te kunnen spellen
en een beetje creatiever dan deze karamellen

Heist heeft al een klein poëtisch verleden met de gedichten die her en der in de gemeente opgesteld staan. Tot voor kort hingen er zelfs diverse gedichten op grote plakkaten in het Averegtenbos, maar het kan nog altijd beter. “We worden allemaal al maanden gegijzeld door het Coronavirus en zien één voor één culturele activiteiten geannuleerd worden”, aldus Christel Van Craen, secretaris van de Heist cultuurraad. “Om deze periode toch een beetje aangenamer te maken, lanceren wij als Cultuurraad Heist-op-den-Berg een nieuw project onder het motto: ‘Welle hemme alles … behalve een dorpsdichter’.” De  Heistse dorpsdichter zal gedurende 2 jaar fungeren als het poëtisch uithangbord van de gemeente door middel van een tiental gedichten die in die periode worden gepubliceerd. De Dichter bij de Nete moet een inwoner van Heist zijn of er toch een zeer sterke band mee hebben. Kandidaten sturen een gedicht naar An Vertommen en een motivatie waarom zij graag de eerste Heistse dorpsdichter willen worden: cultuur@heist-op-den-berg.be In de jury zetelen burgemeester Luc Vleugels, die ook cultuur onder zijn bevoegdheid heeft, vertegenwoordigers van de academie, het cultuurcentrum, de cultuurraad en de bib en ook professor en kerkjurist Rik Torfs. Kandidatuur indienen kan tot 1 december en de winnaar wordt bekend gemaakt op Gedichtendag 28 januari 2021. Aan de functie van Dichter bij de Nete hangt een vergoeding vast van 800 euro.

Chong San

Chinees restaurant

lees meer

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Speciale promoties Check het hier