Nieuws uit de regio

29-07-2020 - Heist-op-den-Berg

Onvrede op het 'gouden kruispunt'

De eerste avondklok werd in de Heistse uitgaansbuurt vrij goed opgevolgd, maar er heerst toch heel wat wrevel bij de horeca. “De gouverneur heeft haar besluit gebaseerd op het advies van allerhande experten, maar de expert ‘horeca’ in haar eigen bestendige deputatie werd niet gehoord”, aldus Jan  De Haes in ’t Hoekske. Yves Janssens van ’t Pleintje begrijpt de beslissing, maar vindt dat alle zaken over dezelfde kam moeten geschoren worden: “Wij hebben de eerste week een terechte verwittiging gekregen, als gevolg van een miscommunicatie, maar verderop in de Bergstraat staan op sommige plaatsen de tafeltjes bijzonder dicht bij elkaar. In de stad Antwerpen of het arrondissement is het misschien noodzakelijk, maar in Heist zijn slechts 3 besmettingen op een week tijd. Waarom moet hier dan een zo’n drastische maatregel getroffen worden, alsof het oorlog is”.

De meeste klanten kunnen zich neerleggen bij de sluiting om 23 u, zij het niet steeds met volle goesting zoals Dorien en Tia die samen een gezellig terrasje deden: “Wij hebben normaal vrijdag een verjaardagsfeestje van een vriendin, maar dat zal dus in mineur zijn”. Jan De Haes pleit in ’t Hoekske voor 1,5 m tussen de ‘gezelschappen’ in plaats van tussen de tafels en voor maatregelen die ‘zinvol en proportioneel’ zijn. “De te elfder ure genomen maatregel van 4 personen per tafel is toch moeilijk te begrijpen. Op een barbecue in eigen tuin is dus meer toegelaten dan in een openbare plaats waar veel meer controle mogelijk is”. Zaakvoerder Roel Dom is tevreden dat tot op heden het sluitingsuur goed werd gerespecteerd. “In het weekend zat het hier vijf voor één nog stampvol en enkele minuten later was de zaak volledig leeg. Af en toe moeten we iemand attent maken voor zijn/haar mondmasker, maar dat is meestal gewoon een vergetelheid.”

Yves Janssens had de nieuwe maatregelen niet zien aankomen. “We waren goed bezig en eigenlijk zou de sluiting om 1 uur op weekdagen wel blijven, ook na corona. Het is wat het is, maar zou wel voor iedereen gelijk moeten zijn. Ik geef toe dat de eerste week er nog wat veel tafeltjes stonden, omdat wij rekenden op 1,5 m tussen de tafelranden. Na een verwittiging door de politie hebben wij dat onmiddellijk aangepast. Als ik echter met mij wagen door de Bergstraat rij, zie ik echter heel wat andere toestanden, waar blijkbaar niet wordt opgetreden.”

 

 

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Decomundo

Decomundo is de specialist in het realiseren van je interieur en het bemeubelen van je terras.

lees meer

Skinfit

Hoogkwalitatieve sportkleding. Geweldige natuurbelevenissen en intensieve lichaamservaring inspireerden dit hoogkwalitatieve merk om de perfecte functionele kleding te vervaardigen zodat het aangenaam sporten en bewegen is in de vrije natuur.

lees meer

F&S Projects

Bij F&S ben je aan het juiste adres voor de houten binnen- en buitenafwerking van je woning. Houten vloeren, binnendeuren, terrassen of projecten op maat, ... er is geen project te zwaar.

lees meer

Speciale promoties Check het hier