Nieuws uit de regio

28-07-2020 - Heist-op-den-Berg

Liever face-to-face vergaderen

Jan Baestaens (ETA+) en Frans Poortmans (Vlaams Belang) – in feite de verenigde oppositie in Heist – willen niet meer dat de vergaderingen van de gemeenteraad via Skype verlopen, maar vragen een veilige ruimte, corona-proof, om de gemeenteraden te laten doorgaan. De Blauwe Zaal van CC Zwaneberg is daar, mits enkele technische ingrepen, uitstekend geschikt voor. Dat heeft een eerder experiment al bewezen.

De gemeenteraad van 10 maart 2020 was – voorlopig – de laatste die fysiek plaatsvond in de raadszaal.  De raden van april, mei werden gehouden via Skype, de gemeenteraadsleden konden van thuis stemmen.    Algemeen directeur Hans Welters en voorzitter Carl De Bie leidden de zittingen vanuit de raadszaal.Ook verkozen telkens 3 raadsleden van daar uit deel te nemen. Bij de zitting van juni bleven ook deze 3 – op vraag van de algemeen directeur – thuis.

“Het was echter al snel duidelijk dat de vergaderingen via Skype allerminst optimaal verliepen”, aldus Baestaens en Poortmans, “Verbindingen vielen weg, communicatie verliep moeilijk, vragen tot tussenkomst werden te laat opgemerkt, focus was snel zoek, het gesloten karakter van de gesloten zitting is niet gegarandeerd, het ontbrak aan interacties bij discussies, De duur van de gemeenteraad werd er zeker niet korter op, en – wie had het kunnen denken – het fysieke ontbrak, we denken daarbij aan de non-verbale communicatie en lichaamstaal, …”

Toch vonden 2 raden fysiek plaats: de extra ‘corona’ gemeenteraad van 19 mei en de commissie van ruimtelijke ordening van 2 juli, volledig gewijd aan het NAC. “Beide raden vonden druk bijgewoond plaats in de blauwe zaal van het CC met in acht name van alle COVID-19 maatregelen. Deze fysieke raden verliepen vlot: er was interactie en plaats tot discussie” aldus de beide oppositieleden.”Het bestuur heeft al jaren z’n mond vol van transparantie, participatie, directe democratie,…Het is overduidelijk gebleken dat vergaderingen via Skype niet werken en dat tegelijkertijd de infrastructuur van de blauwe zaal mits het plaatsen van meer microfoons voldoet aan alle COVID-19-eisen om een optimale raad te organiseren”.

Decomundo

Decomundo is de specialist in het realiseren van je interieur en het bemeubelen van je terras.

lees meer

Boexstaens Optiek

U wil toch ook het beste voor uw ogen? Bij Boexstaens Optiek kan je terecht vooreen uitgebreide keuze brillen, zonnebrillen en kinderbrillen maar ook voor lenzen.

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Speciale promoties Check het hier