Nieuws uit de regio

23-07-2020 - Itegem

Meer dan zo wat maar met de armen zwaaien

Nordic walking is bij de KWB van Itegem al sterk ingeburgderd sedert 2005. De sport, waarbij ongeveer 90 % van je spieren gebruikt worden, is er zo populair dat ze enkele jaren geleden een ‘nordic walking route’ hebben uitgestippeld. De route is nu volledig vernieuwd en de gemeentelijke toeristische dienst heeft er een handige folder voor gemaakt.

“Het  was de eerste Nordic walking route van Vlaanderen, die in 2006 plechtig werd geopend”, vertelt Jef De Schauwer. Zelf een fervent wandelaar en gever van initiatie. “Frans Van Herck, toen schepen van sport en toerisme heeft er voor gezorgd dat alle materialen door het gemeentebestuur werden ter beschikking gesteld.  Het manuele werk was voor KWB Itegem.  Sportambtenaar Rik Kerkhofs heeft er toen ook stevig zijn schouders onder gezet, zodat wij met 4 personen, waaronder ikzelf, een cursus Nordic Walking monitor konden volgen. Van de 12 deelnemers die aan het eindexamen deelname, scoorden de 2 vrijwilligers van Heist, het hoogste, en kregen hun en kregen hun monitor diploma” vertelt Jef enthousiast. Sindsdien heeft de sportdienst herhaaldelijk op Jef beroep gedaan, om gratis initiatie te geven. 

Van oktober tot einde maart, vertrek elke donderdag ,op het Van Gansackerplein te Itegem om 19 uur deze met gemiddeld 25 deelnemers (met en zonder stokken).De deelname is nog steeds vrij en gratis. Inititatie (gratis) is er op aanvraag.

De Itegemse Nordic walking route bestaat uit 2 lussen van 5 en 7 km en vertrekt op het Van Gansenackerplein. De routes passeren de groengebieden rond Itegem, het Averegtendomein en de vallei van de Grote Nete. Je ziet ook enkele aparte gebouwen zoals de kerk van Itegem met de merkwaardige lantaarn in de vroegbarokke torenspits, Huize 'den Dulft' (Dulft 6), een symmetrisch landhuis en Huize 'De Fontein',een voormalige dorpsbrouwerij.

De wandelbrochure is verkrijgbaar bij Toerisme Heist-op-den-Berg, Postweg 6

toerisme@heist-op-den-berg.be 015 25 15 82

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

De 46

U kan er genieten van (h)eerlijke Franse en Italiaanse keuken. De gerechten worden volledig zelf bereid met verse,hoogwaardige kwaliteitsproducten. De pasta's en pizza's kunnen ook afgehaald worden.

lees meer

Speciale promoties Check het hier