Nieuws uit de regio

22-07-2020 - Heist-op-den-Berg

Wordt Heistse Pijl een sprintduel?

 Op zaterdag 1 augustus om 12.30 u  maakt het peloton zich op voor een spannende strijd in Heist-op-den-Berg. Zo mogen we het eerste grote post-corona sprintduel tussen topsprinters Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen verwachten. Ook Belgisch Kampioen, Tim Merlier, tekent present. Kan hij zijn tricolore in de verf zetten en het Nederlandse sprintgeweld van antwoord dienen? Live komen kijken naar de aankomst wordt afgeraden. Op Sporza.be kan je de koers rechtstreeks volgen en Eén toont op tv een uitgebreide samenvatting na de Strade Bianchi.

Na 169 kilometer kennen we de opvolger van Alvaro José Hodeg, het Colombiaanse talent van Deceuninck – Quick-Step was vorig jaar de snelste in Heist-op-den-Berg en haalde het in de sprint van Jasper Philipsen en Rory Townsed. De 23-jarige sprinter kan zichzelf opvolgen, al krijgt hij af te rekenen met geduchte concurrentie. Zo behoort ook ploegmaat Fabio Jakobsen tot het kransje der favorieten en zal Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) hem het vuur aan de schenen leggen. Groenewegen schreef de wedstrijd in 2016 al op zijn naam en wil dat in 2020 ongetwijfeld herhalen. De Heylen Vastgoed Heiste Pijl belooft met Jakobson en Groenewegen het eerste grote post-corona sprintduel te worden tussen twee van de grootste sprinters uit het profpeloton.

Ook WorldTour-ploeg Lotto Soudal tekent present en vaardigt met Sander Armée een voormalig winnaar af. In totaal starten er 20 ploegen en 7 indivduele renners, waaronder Bert De Backer en werelduurrecordhouder Victor Campenaerts. De volledige deelnemerslijst vind je in de bijlage.

Gezien de huidige uitzonderlijke situatie werd er gekozen om de koers dit jaar uitsluitend in Heist-op-den-Berg te rijden. Dat betekent dat het peloton op 1 augustus 11 lokale rondes zal afwerken. De iconische ‘Heistse Berg’, de pittige helling die het peloton elf keer voor de kiezen krijgt, zal dit jaar een nog grotere rol spelen en de eindwinnaar mee bepalen. 

Net als vorige jaren wordt de strijdlustigste renner in het peloton beloond met de Trofee Michael Goolaerts. Die prijs wordt betwist met drie tussensprints t.h.v. de Heistse Berg in de 5e, 7e en 9e ronde. De renner die het meeste punten sprokkelt bij deze drie tussensprints mag de Trofee Michael Goolaerts in ontvangst nemen. Het is uitkijken naar de gedrevenheid van Belgisch Kampioen Veldrijden, Laurens Sweeck, om de Trofee voor een tweede maal in ontvangst te nemen.

Omwille van COVID-19 treft de organisatie de nodige maatregelen, zowel voor de veiligheid van de renners en medewerkers als die van het publiek. Daarom wordt er dit jaar GEEN publiek toegelaten in de start- en aankomstzone. Toeschouwers langs het parcours worden gevraagd om zich te verspreiden.

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

Asian Kitchen

Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, kurkvloeren, vinyl, inbouwkasten, binnendeuren, trappen, plafonds, zonwering, ...

lees meer

Het Reklameklokje

Gratis weekblad voor de regio Heist-op-den-Berg, Beerzel, Berlaar, Berlaar-Heikant, Booischot, Grootlo, Hallaar, Hulshout, Heist-Goor, Itegem, Pijpelheide, Putte, Schriek, Wiekevorst en Begijnendijk. Een uitgave van drukkerij-uitgeverij Peeters nv.

lees meer

Speciale promoties Check het hier