Nieuws uit de regio

17-07-2020 - Hallaar

Coronavrije mosselen!

De -met een straat voorsprong- grootste mosseltent uit de regio was jarenlang de grote feesttent op het terrein van FC Molenzonen te Hallaar. Door de coronamaatregelen is er dit jaar geen tent, maar een online mosselfeest dat op vrijdag al een schitterende start kende.

De jongens en meisjes van groen/rood hebben in de Spekstraat een systeem uitgedokterd  waarbij ze op coronavrije manier toch hun porties mosselen en aanverwanten aan de man kunnen brengen. “Mosselen worden besteld via de website www.kfcmhallaar.be/mosselen  of telefonisch tussen 11 en 13 u op 0479 68 51 74”, vertelt mosselman Ronny Dockx. “We hebben een uitgebreid menu van vol-au-vent, balletjes in tomatensaus, stoofvlees, curryworst en koude schotel, maar de mosselen zijn het meest belangrijk. Na een lange zoektocht vonden we in Antwerpen mosselpotten van wegwerpaluminium die hermetisch kunnen afgesloten worden, waardoor de mosselen lekker warm blijven”.  Voor het afhalen wordt in blokken van een kwartier gewerkt en de klanten worden verzocht om een plooibox mee te brengen om potten, sausjes en dergelijke handig mee naar huis te nemen. De Molenzonen bieden er ook een aangepast wijntje bij zodat je thuis de sfeer van de echte mosseltent kan nabootsen. Dockx vermoedt dat dit jaar slechts één derde van het aantal porties aan de man kan gebracht worden, maar de eerste mosseldag gingen er toch al meer dan 200 over de toonbank. Het Molenzonen-mosselweekend loopt nog tot en met dinsdag 21 juli.

Ook sportief gaat het de Hallaarse voetbalploeg voor de wind. “We zijn in 3de provinciale in een mooie reeks ingedeeld met verschillende derby’s zoals Schriek, Beerzel, Putte en Hooikt. Onze ambitie is top 5 en de eindronde. We hebben 6 vertrekkers en 5 nieuwkomers, maar rekenen toch vooral op onze eigen jeugd om die ambitie waar te maken”, aldus Ronny Dockx. Het trainersteam is hetzelfde gebleven met Hugo Van Doninck, Johan Dupont, Bruno Van Camp en keeperstrainer Stef Lembrechts, allemaal jongens uit de directe regio.

“Wat betreft onze infrastructuur is het nog steeds afwachten. Voorlopig hebben we in de Spekstraat gerust tot 2026, maar om uitgebreide investeringen te kunnen doen, zouden we graag toch meer zekerheid hebben. Er zijn ondertussen al veel scenario’s gepasseerd, maar nog niks concreet. Met het gemeentebestuur is afgesproken dat we in de 2de jaarhelft terug overleggen om tot een oplossing te komen”.

 

De Bollekeshoef

KINDERBOERDERIJ - STAL - HAPJE & DRANKJE

lees meer

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

New Van Heukelom

Bij New Van Heukelom aan de Liersesteenweg vind je allerlei kantoor- en schoolmateriaal, van paperclips en nietjesmachines over balpennen tot mappen in alle maten, maar ook computers, tablets, printers en toebehoren.

lees meer

Gysemans Bedding

Gysemans Bedding gaat voor het allerbeste slaapcomfort en kiest daarom als een van de weinige beddenzaken exclusief voor het unieke Duitse merk Schramm waar traditie en innovatie hand in hand gaan.

lees meer

Speciale promoties Check het hier