Nieuws uit de regio

12-07-2020 - Putte

Ondanks corona toch veel cultuur in Putte

Naar aanleiding van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap werden het GC Klein Boom in Putte de jaarlijkse cultuurprijzen en de Putse Pen uitgereikt. Die gingen naar Julia Beirinckx en Ferm Grasheide en naar literaire duizendpoot Frans Busschots

 “Ook dit jaar hebben we alweer mogen ervaren dat er nog heel wat cultureel geëngageerde mensen in Putte actief zijn. Ook al heeft de coronacrisis wat roet in het eten gegooid, de winnaars hebben het voorbije jaar en ook de jaren voordien een enorme bijdrage geleverd aan een ruim en divers cultuurleven en hebben daarmee bewezen dat zij hun prijs meer dan verdiend hebben!”, aldus schepen van Cultuur Inge De Bie.

De individuele winnaar van de cultuurprijs dit jaar is Julia Beirinckx. Als dichteres en kunstenares engageert zij zich al jaren door altijd deel te nemen aan gemeentelijke activiteiten. De kunstroute, de gedichtendag, de expo in het ACE... het zou allemaal niet hetzelfde zijn zonder Julia. Ze heeft een kunstopleiding gevolgd en met haar poëzie heel wat prijzen in de wacht gesleept.

Daarnaast valt Ferm Grasheide als vereniging in de prijzen. Ferm, vroeger KVLV genaamd en in 1920 begonnen als de Boerinnenbond, zet zich jaarlijks enorm in voor hun leden door diverse activiteiten te organiseren. Fiets- en wandeltochten langs de mooiste plekjes in onze gemeente, kookactiviteiten, infosessies, kerstfeesten en andere creatieve activiteiten, het staat allemaal op het programma. Het sociale aspect is een belangrijke meerwaarde. Een dynamisch team blijft zich keer op keer inzetten voor deze Ferm-afdeling. Op 19 september 2020 vieren zij hun 100-jarig bestaan.

De Putse Pen, de prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een verdienstelijke lokale auteur, gaat dit jaar naar Frans Busschots. Tijdens de stemming hij meer streepjes achter zijn naam dan de twee andere genomineerden, Karel Bogaerts en Leo Vervloet. De in Beerzel wonende Frans Busschots is een literaire duizendpoot. Hij publiceerde theaterteksten, musicalteksten, plaatselijke geschiedenis, liedjesteksten, romans, kinderboeken, weekbladartikels en poëzie. Daarnaast is hij jurylid van een aantal toneelwedstrijden en voorzitter van de vereniging van Vlaamse Toneelauteurs (VTA).

 

Villa Monte

Hotel, ontbijtbar & events

lees meer

Gysemans Bedding

Gysemans Bedding gaat voor het allerbeste slaapcomfort en kiest daarom als een van de weinige beddenzaken exclusief voor het unieke Duitse merk Schramm waar traditie en innovatie hand in hand gaan.

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Speciale promoties Check het hier