Nieuws uit de regio

30-06-2020 - Heist-op-den-Berg

Overal LED-verlichting in Heist

Het Heistse gemeentebestuur heeft beslist om het openbare verlichtingspark tegen 2030 integraal om te bouwen naar ultrazuinige ledverlichting. Dit staat zo in het masterplan voor de openbare verlichting. Nu zijn er ongeveer 250 lichtpunten voorzien van LED-lampen, terwijl de gemeente meer dan 9000 verlichtingstoestellen heeft.

“Door de versnelde ombouw, gerealiseerd door netbedrijf Fluvius, mikken we vooral op een forse daling van het energieverbruik, energiekosten en CO2-uitstoot”, aldus Sarah Wouters, schepen van milieu en duurzaamheid. “Bovendien biedt de ombouw mogelijkheden om specifieke ingrepen te doen op het vlak van sfeer, veiligheid of slimme toepassingen. Tegelijkertijd introduceren we nieuwe brandregimes waarbij het licht ’s nachts gedoofd of gedimd wordt ter bestrijding van lichtvervuiling. Zo zal in de dun bewoonde en meest natuurrijke gebieden het licht ’s nachts gedoofd worden. Verder zal er veel gerichter verlicht worden zoals bv. op kruispunten en gevaarlijke bochten”, besluit de schepen

Om het volledige lichtpark om te zetten tegen 2030 moeten er 900 toestellen per jaar worden omgebouwd. Dankzij de snelle ombouw naar led daalt het energieverbruik en de CO2-uitstoot 12 tot 15 keer sneller dan met een standaard ombouwprogramma. Het energieverbruik zal dalen van 2.785.987 kWh in 2020 naar 1.558.565 kWh in 2030. Dat betekent dat de CO² uitstoot tegen 2030 bijna zal gehalveerd zijn.

Lingerie Ria

  Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Ah Yes!

Dans-, turn- en yogakledij

lees meer

De Hoofdzaak - Kapsalon

Een frisse snit, een knappe brushing of styling, een nieuw kleurtje, … Redenen genoeg om te genieten van een heerlijk verwenmoment bij De Hoofdzaak. U wordt er van begin af aan in de watten gelegd.

lees meer

Indigo

Juwelen - Handtassen - Piercings

lees meer

Speciale promoties Check het hier