Nieuws uit de regio

23-06-2020 - Hallaar

Ronde van Hallaar virtueel

De eerste week van juli staat in Hallaar al meer dan 50 jaar in het teken van de Loopkoers, ingericht door de KWB. Meer dan 100 jonge lopertjes – en hun (groot-)ouders! -  hebben 7 dagen lang wedstrijdstress. Voor het eerst in een halve eeuw kan het evenement niet doorgaan. “Daar moeten we een mouw aan passen”, dacht Tim Van Bael, en startte op Facebook een actie ‘Ronde van Hallaar virtueel’, waarbij ouders worden aangemoedigd om hun kinderen individueel in de eigen straat toch een wedstrijdje te laten lopen

Tim  is zelf verdienstelijk loper en  papa van enkele jonge atleetjes. Voor De Ronde van Hallaar Virtiueel heeft hij onderverdelingen in leeftijdscategorieën en afstanden gemaakt.  “Elk kind tussen 0 en 12 jaar kan gratis deelnemen tussen 29 juni en 2 juli”, vertelt Tim. “We verdelen de kinderen volgens geboortejaar met een daaraan gekoppelde afstand dat ze 1,2,3 of alle 4 dagen kunnen lopen”.
Geboortejaar en afstand
2019 – 2017 : 50 meter
2016 – 2015 : 100 meter
2014 – 2013 : 150 meter
2012 – 2011 : 200 meter
2010 – 2008 : 300 meter‎

Wat heb je nodig? Een straat of grasveld van minimum 50 meter, je voeten, stoepkrijt of kegeltjes en een chronometer of stopwatch gsm. Op FB heeft Tim zelfs berekend hoeveel pasjes je moet zetten volgens je schoenmaat om 50 m af te bakenen.

“Elke dag wordt er een filmpje gepost vanaf maandag 29/06. Zoon en/of dochter kunnen zoveel lopen als ze willen, je noteert de snelste tijd van de dag en zet die in de reactie op dat filmpje in deze groep met naam kind, tijd en geboortejaar. Dit doe je voor 20:30. Bij voldoende deelnemers kunnen we dan ook een klassementje maken en bekijken of we hier ook nog een leuke verassing kunnen aan koppelen op het einde”, aldus de organisator. Vrijblijvend kan je een foto of filmpje doorsturen via whatsApp (0499381649) Zo kan hij elke dag een kleine compilatie maken voor de sfeer en beleving”.

Iedereen mag zijn tijd insturen en daarvan wordt een klassementje gemaakt onder het dagelijks filmpje op FB, mét de commentaarstem van de gebruikelijke omroeper op de echte koers. De KWB belooft voor iedere deelnemer een medaille en dank zij de sponsoring van Running Store in Duffel kan Tim zelfs 6 gele truien verloten.

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

Lingerie Ria

Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Speciale promoties Check het hier