Nieuws uit de regio

17-06-2020 - Heist-op-den-Berg

WinkelHier - EetHier en DrinkHier

Normaal gezien zou men het laatste weekend van juni over de koppen kunnen lopen in de Bergstraat. Jaarlijks worden daar op 3 dagen (én nachten) ongeveer 50.000 bezoekers verwacht, een aantal waar vele zomerfestivals alleen maar kunnen van dromen. Voor 2020 zal het beperkt blijven tot een open deur dag waarbij de winkels langer open blijven en alleen op zondagnamiddag 28 juni de straat verkeersvrij zal zijn.

 Geen extra terrassen, muziekanimaties of kermisattracties maar wel extra openingsuren op vrijdag en zaterdag tot 20 u. Op zondag is in de Bergstraat van 13 tot 18 u  geen verkeer toegelaten, maar schepen Patrick Feyaerts van economie drukt er op dat de aangeduide wandelrichting behouden blijft en waarschuwt dat, indien nodig, nog begeleidende maatregelen worden genomen bij grote drukte.  Mogelijks komt er op zondag een nadarafsluiting in het midden van de straat zodat er geen ‘gemengd’ wandelverkeer is.

Carl De Bie, voorzitter van het Bergstraatcomité is tevreden met de uitgewerkte regeling: “De officiële soldenperiode start dit jaar pas op 1 augustus. Van 1 tot 31 juli geldt een sperperiode waarbij geen kortingen mogen geafficheerd worden. In het laatste weekend van juni is dus elke handelaar zelf verantwoordelijk voor zijn prijsbeleid”.

Als economische relancemaatregelen mochten de horecazaken enkele weken geleden hun terras gelukkig hun terras vergroten. Voor het open-deur-weekend mogen daar geen extra tafels of stoelen aan toegevoegd worden. “Dit jaar dus geen braderij”, aldus De Bie, “maar aan de slogan Winkel Hier, zou ik willen toevoegen EetHier en DrinkHier”.

Boexstaens Optiek

U wil toch ook het beste voor uw ogen? Bij Boexstaens Optiek kan je terecht vooreen uitgebreide keuze brillen, zonnebrillen en kinderbrillen maar ook voor lenzen.

lees meer

Heytens

Op zoek naar het geknipte deco-idee? Welke stijl u ook verkiest, bij Heytens vindt u inspiratie bij de vleet. Kiezen uit het ruime aanbod stoffen en materialen, opmeten en laten plaatsen. Op naar een nieuw interieur?

lees meer

Cosmedics

Huid, laser en licht expertisecentrum.  Unieke samenwerking met Prohairclinic voor al je vragen over huid, lichaam en haar.

lees meer

Bosmans Slaapcomfort Center

Wie goed slaapt is gezonder, energieker en opgewekter. Bij Bosmans Slaapcomfort vind je een enorm aanbod slaapsystemen, hoofdkussens, dekbedden en bedtextiel.

lees meer

Speciale promoties Check het hier