Nieuws uit de regio

04-06-2020 - Heist-op-den-Berg

Heist Loopt Virtueel tot in V.S. en Australië

Met 610 deelnemers was Heist Loopt Virtueel een geslaagde vervanger voor het grootste Heistse sportevenement. Niet iedereen geraakte vertrouwd met de online procedure, maar de kracht van het internet werd anderzijds bewezen door deelnames uit Providence Rhode Island (V.S) Berlijn, Australië en Nieuw-Zeeland.  De mensen van de Sociale Kruidenier waren aangenaam verrast met de opbrengst van 5.500 euro. De virtuele medailles waren voor de Heistse woonzorgcentra in de vorm van een gevulde winkelmand.

“Het was niet evident om de mensen er toe aan te zetten om ergens 5 of 10 km te gaan wandelen of lopen en daar dan nog 5 euro te moeten voor betalen”, doet Gert Vercammen het verhaal. “We hadden ook geen traditie in het evenement, of geen mega-promotie van Studio Brussel zoals bij Heist Loopt Warm. Daarom zijn we zeer tevreden met het aantal deelnemers”

De prijs voor de sportiefste Heistse deelgemeente was voor Hallaar. De fimra MSD uit het industriepark heeft een extra € 1 000 donatie gestort en  Rotary Heist schonk een extra bedrag van  2500 euro. In de marge werd vernomen dat Rotary onderzoekt of ze de Sociale Kruidenier mogelijk ook kunnen sponsoren voor een kleine camionette, misschien zelfs met koeling, om goederen op te halen.

Sofie De Vriendt van de Sociale Kruidenier was alvast blij verrast met de cheque van 5.500 euro: “Ik had gehoopt op zo’n 500 euro, maar dit overtreft de verwachtingen. Normaal gezien hebben wij in Heist ongeveer 180 gezinnen die wij voorzien van goedkope kruidenierswaren, maar tijdens de coronacrisis is dit flink aangegroeid”.

“Ook op het OCMW is het aantal aanvragen voor financiële tussenkomsten met 30 % gestegen”, aldus schepen Kelly Van Tendeloo. “Een aantal daarvan kon, na financieel onderzoek, wel niet ingewilligd worden. Het valt op dat vooral mensen met tijdelijke of deeltijdse contracten in moeilijkheden komen”.

WINNAARS 5 KM

MAN
✓ Moris Simon
✓ Van Bael Tim
✓ Hermans Niels

VROUW
✓ Goovaerts Stella
✓ Van den Bosch Bjoke
✓ Laeveren Pauline

WINNAARS 10 KM

MAN
✓ Verschaeren Geert
✓ De Preter Niels
✓ Van de Putte Sven

VROUW
✓ Bastiaens  Nancy
✓ Hull Anetta
✓ Liekens  Vicky

Heytens

Op zoek naar het geknipte deco-idee? Welke stijl u ook verkiest, bij Heytens vindt u inspiratie bij de vleet. Kiezen uit het ruime aanbod stoffen en materialen, opmeten en laten plaatsen. Op naar een nieuw interieur?

lees meer

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Speciale promoties Check het hier