Nieuws uit de regio

04-06-2020 - Heist-op-den-Berg

Heist Loopt Virtueel tot in V.S. en Australië

Met 610 deelnemers was Heist Loopt Virtueel een geslaagde vervanger voor het grootste Heistse sportevenement. Niet iedereen geraakte vertrouwd met de online procedure, maar de kracht van het internet werd anderzijds bewezen door deelnames uit Providence Rhode Island (V.S) Berlijn, Australië en Nieuw-Zeeland.  De mensen van de Sociale Kruidenier waren aangenaam verrast met de opbrengst van 5.500 euro. De virtuele medailles waren voor de Heistse woonzorgcentra in de vorm van een gevulde winkelmand.

“Het was niet evident om de mensen er toe aan te zetten om ergens 5 of 10 km te gaan wandelen of lopen en daar dan nog 5 euro te moeten voor betalen”, doet Gert Vercammen het verhaal. “We hadden ook geen traditie in het evenement, of geen mega-promotie van Studio Brussel zoals bij Heist Loopt Warm. Daarom zijn we zeer tevreden met het aantal deelnemers”

De prijs voor de sportiefste Heistse deelgemeente was voor Hallaar. De fimra MSD uit het industriepark heeft een extra € 1 000 donatie gestort en  Rotary Heist schonk een extra bedrag van  2500 euro. In de marge werd vernomen dat Rotary onderzoekt of ze de Sociale Kruidenier mogelijk ook kunnen sponsoren voor een kleine camionette, misschien zelfs met koeling, om goederen op te halen.

Sofie De Vriendt van de Sociale Kruidenier was alvast blij verrast met de cheque van 5.500 euro: “Ik had gehoopt op zo’n 500 euro, maar dit overtreft de verwachtingen. Normaal gezien hebben wij in Heist ongeveer 180 gezinnen die wij voorzien van goedkope kruidenierswaren, maar tijdens de coronacrisis is dit flink aangegroeid”.

“Ook op het OCMW is het aantal aanvragen voor financiële tussenkomsten met 30 % gestegen”, aldus schepen Kelly Van Tendeloo. “Een aantal daarvan kon, na financieel onderzoek, wel niet ingewilligd worden. Het valt op dat vooral mensen met tijdelijke of deeltijdse contracten in moeilijkheden komen”.

WINNAARS 5 KM

MAN
✓ Moris Simon
✓ Van Bael Tim
✓ Hermans Niels

VROUW
✓ Goovaerts Stella
✓ Van den Bosch Bjoke
✓ Laeveren Pauline

WINNAARS 10 KM

MAN
✓ Verschaeren Geert
✓ De Preter Niels
✓ Van de Putte Sven

VROUW
✓ Bastiaens  Nancy
✓ Hull Anetta
✓ Liekens  Vicky

Lingerie Ria

  Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

La Trattoria

Italiaans restaurant

lees meer

Marjel boetiek

Bij Marjel Boetiek in Westmeerbeek vind je elk seizoen opnieuw de meest stijlvolle dameskleding! Je kan er terecht voor de laatste nieuwe trends waarmee je zal stralen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier