Nieuws uit de regio

02-06-2020 - Booischot

Gezocht: hoveniers voor kasteeltuin

De opwaardering van  kasteeldomein Hof ter Laken, dat in 2018 door de gemeente Heist en Kempens Landschap werd aangekocht, komt meer en meer in zicht. Dat geldt tenminste voor het grote park want voor het kasteel zelf, dat dringend aan renovatie toe is, is nog steeds geen oplossing gevonden. De historische moestuin/boomgaard in het park lag er op het moment van de aankoop wat verlaten bij.  Men wilt de ruimte terugbrengen in haar historische vorm en charme

In het park werd begonnen met het ruimen van het slib in de eilandgracht tussen de dijk van de  Grote Nete en het kasteel.  De andere grachten in het kasteel worden in een latere fase geruimd. De gemeente Heist en Kempens Landschap willen via een participatief proces een nieuw plan opmaken voor de dorpskern in het kader van Booischot Bruist. Daarnaast zal de historische moestuin/boomgaard in het kasteeldomein van Hof Ter Laken omgevormd worden tot een samentuinproject, met ook een educatieve werking. Vlaanderen en de provincie Antwerpen steunen dit project met een subsidie van 95.000 euro uit het PDPO-fonds Platteland Plus. In het kader van ‘Bruisend Booischot’ zoekt men vrijwilligers die me hun schouders willen zetten rond dit dorpsproject. Wie ‘goesting’ heeft om de samentuin mee vorm te geven of te beheren, kan mailen naar info@kempenslandschap.be

Burgemeester Luc Vleugels: “Enkele jaren geleden gaven de inwoners van Booischot aan dat ze de dorpskern en de omgeving van de kerk graag wat groener zouden willen. Voor ons als gemeente was de meerwaarde van zo’n groen dorpshart meteen duidelijk. Met het project “Bruisend Booischot” willen we hier dus mee van start gaan, meer concreet door dat nieuwe inrichtingsplan samen met alle geïnteresseerde burgers op te maken en al een eerste onderdeeltje te realiseren.” Ook Jan de haes, deputé bij de provincie en covoorzitter van Kempens Landschap is het project genegen: ‘Het idee ontstond om er een sociale ruimte van te maken, waar mensen samen kunnen tuinieren. Ook willen we er een educatieve werking opzetten rond alles wat in een moestuin/boomgaard te beleven valt.”.

Gysemans Bedding

Gysemans Bedding gaat voor het allerbeste slaapcomfort en kiest daarom als een van de weinige beddenzaken exclusief voor het unieke Duitse merk Schramm waar traditie en innovatie hand in hand gaan.

lees meer

Dansstudio Kick-iT

Dansschool, danslessen, workshops, verkoop danskledij

lees meer

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

't Spinnewiel

't Spinnewiel is de ideale plek om even halt te houden voor, tijdens of na een wandeling langs de Nete. Je geniet er aan de gezellige, authentieke hoeve van een drankje, hapje of uitgebreid diner.

lees meer

Speciale promoties Check het hier