Nieuws uit de regio

20-05-2020 - Putte

In elke brievenbus een mondmasker

Op woensdag 20 mei zal het Putse gemeentepersoneel in elke brievenbus één of meerdere gratis mondmaskers droppen. Met man en macht werd er gewerkt om de meer dan 18.000 mondmaskers voor elke Puttenaar, inclusief de kinderen, op één dag bij de Putse bevolking aan huis te krijgen.

Op 21 april bestelde de gemeente voor elke Puttenaar een mondmasker. Dit was nog voor de beslissingen van de Nationale veiligheidsraad om het dragen van mondmaskers onder bepaalde voorwaarden verplicht te dragen.

Burgemeester Peter Gysbrechts: “Veiligheid voor onze burgers is steeds een belangrijk item, dus zeker ook in deze coronatijden. Vandaar de vroege beslissing om voor elke inwoner een mondmaskers te bestellen. Door de grote vraag die ook daarna nog volgde door anderen was het voor de leverancier een grote opdracht om alles te produceren. Het is natuurlijk minder leuk dat we zo lang hebben moeten wachten, te meer daar we er tijdig bij waren. Dit gaf ons wel de tijd om alles perfect voor te bereiden. Een week geleden stond de zaal volledig klaar en waren collega’s en vrijwilligers gemobiliseerd.”

Op de maximumcapaciteit kunnen 32 mensen tegelijkertijd de mondmaskers verdelen over de omslagen. Werkmannen zijn nu reeds met de eerste brieven op stap. Zij krijgen ook nog de hulp van een aantal Puttenaars die zich vrijwilliger hebben aangeboden. Bovendien hebben verschillende gemeentelijke collega’s gisteren spontaan aangeboden om nog een paar extra straten voor hun rekening te nemen om alles tijdig buiten te krijgen.

“Het doel is dat iedereen deze avond (laat) de mondmaskers in zijn brievenbus heeft ontvangen”, alsnog burgemeester Peter Gysbrechts.

De Roover

Gedimat De Roover is een handelaar in bouwmaterialen die u ondersteunt met deskundig advies en dit voor vakman, kmo en particulier. Bij De Roover kunt u kwalitatieve merken van bouwmaterialen kopen en laten leveren aan scherpe prijzen.

lees meer

Bergstraatcomité

In de Bergstraat moet het aangenaam winkelen, wandelen en ontspannen zijn! Het Bergstraatcomité zorgt voor een mooie en levendige straat waar het fijn vertoeven is.

lees meer

Hoorcentrum Aerts

Hoorcentrum Aerts staat garant voor de beste hooroplossingen op maat. U kan er vrijblijvend terecht om uw gehoor te laten testen en informatie te vergaren over de best mogelijke opties om uw gehoor te verbeteren en te beschermen.

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Speciale promoties Check het hier