Nieuws uit de regio

20-05-2020 - Putte

In elke brievenbus een mondmasker

Op woensdag 20 mei zal het Putse gemeentepersoneel in elke brievenbus één of meerdere gratis mondmaskers droppen. Met man en macht werd er gewerkt om de meer dan 18.000 mondmaskers voor elke Puttenaar, inclusief de kinderen, op één dag bij de Putse bevolking aan huis te krijgen.

Op 21 april bestelde de gemeente voor elke Puttenaar een mondmasker. Dit was nog voor de beslissingen van de Nationale veiligheidsraad om het dragen van mondmaskers onder bepaalde voorwaarden verplicht te dragen.

Burgemeester Peter Gysbrechts: “Veiligheid voor onze burgers is steeds een belangrijk item, dus zeker ook in deze coronatijden. Vandaar de vroege beslissing om voor elke inwoner een mondmaskers te bestellen. Door de grote vraag die ook daarna nog volgde door anderen was het voor de leverancier een grote opdracht om alles te produceren. Het is natuurlijk minder leuk dat we zo lang hebben moeten wachten, te meer daar we er tijdig bij waren. Dit gaf ons wel de tijd om alles perfect voor te bereiden. Een week geleden stond de zaal volledig klaar en waren collega’s en vrijwilligers gemobiliseerd.”

Op de maximumcapaciteit kunnen 32 mensen tegelijkertijd de mondmaskers verdelen over de omslagen. Werkmannen zijn nu reeds met de eerste brieven op stap. Zij krijgen ook nog de hulp van een aantal Puttenaars die zich vrijwilliger hebben aangeboden. Bovendien hebben verschillende gemeentelijke collega’s gisteren spontaan aangeboden om nog een paar extra straten voor hun rekening te nemen om alles tijdig buiten te krijgen.

“Het doel is dat iedereen deze avond (laat) de mondmaskers in zijn brievenbus heeft ontvangen”, alsnog burgemeester Peter Gysbrechts.

Middenstand Putte

Middenstand Putte verenigt de Putse handelaars om van Putte een bruisend winkelcentrum te maken. Ze organiseren o.a. de Putse Feesten, de eindejaarsactie en koopzondagen.

lees meer

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, kurkvloeren, vinyl, inbouwkasten, binnendeuren, trappen, plafonds, zonwering, ...

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Clem Vercammen

Clem Vercammen is een gevestigde waarde en vertrouwde naam in de juwelen- en uurwerkenwereld! Je vindt er een enorm aanbod juwelen en horloges en kan deze er ook laten repareren in het eigen atelier.

lees meer

Speciale promoties Check het hier