Nieuws uit de regio

13-05-2020 - Hallaar

Eenzaam eerbetoon aan oorlogsmonument

Eenzaam en alleen speelde Lieven Corneillie, muzikant van de K. Fanfare De berthoutzonen, de Last Post in de Verkenstraat te Hallaar Elk jaar op 12 mei is daar, op de hoek met de Eccelpoel; een hulde aan het monument ter nagedachtenis van de Britse Lancaster van het 103 Squad, die daar neergeschoten werd door de Duitsers.

Ter nagedachtenis van de verongelukte Brits-Canadese crew heeft het gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg in samenwerking met de Koninklijke Groepering Reserveofficieren Mechelen en de Heemkundige Kring Die Swane op 8 november 2009 een herdenkingsmonument ingehuldigd in aanwezigheid van familieleden van de Brits-Canadese bemanningsleden. Het monument is eigenlijk een grote kei uit de Maasvallei.

Elk jaar, op de verjaardag van neerstorting van de bommenwerper, is er een uitgebreide hulde met de fanfare De Berthoutzonen, een afvaardiging van de Vrije Basisschool van Hallaar die peter is van het monument en verschillende vaderlandslievende vereniging zoals de oudstrijders, een delegatie van het gemeentebestuur en vele mensen uit de buurt. Omwille van de coronamaatregelen was er dit jaar geen herdenking, maar de fanfare wil de traditie toch in ere houden en dus stuurde voorzitter Marc De Raet een van zijn beste muzikanten om eenzaam de Last Post te spelen in de Verkenstraat.

 

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, kurkvloeren, vinyl, inbouwkasten, binnendeuren, trappen, plafonds, zonwering, ...

lees meer

Gysemans Bedding

Gysemans Bedding gaat voor het allerbeste slaapcomfort en kiest daarom als een van de weinige beddenzaken exclusief voor het unieke Duitse merk Schramm waar traditie en innovatie hand in hand gaan.

lees meer

Bergstraatcomité

In de Bergstraat moet het aangenaam winkelen, wandelen en ontspannen zijn! Het Bergstraatcomité zorgt voor een mooie en levendige straat waar het fijn vertoeven is.

lees meer

Speciale promoties Check het hier