Nieuws uit de regio

08-05-2020 - Heist-op-den-Berg

Eénrichtingsverkeer

Eénrichting voor auto’s in de Bergstraat

Om de opening van de winkels op 11 mei op een veilige manier te laten verlopen, wordt in de Bergstraat éénrichtingsverkeer voor auto’s ingesteld, vanaf de Leopoldlei tot aan de Berkenstraat, het straatje richting bibliotheek naast Zwaneberg. Daarnaast zijn er nog verschillende maatregelen die moeten maken dat de ‘social distancing’ wordt gerespecteerd, maar de mensen toch kunnen genieten van het gezellig commercieel centrum van Heist.

De keuze van de richting van het éénrichtingsverkeer werd vooral bepaald door het bereikbaar houden van de parking ‘Cultuurplein’ en voor de minste overlast op het nu al zo drukke ‘gouden kruispunt’. Het schepencollege vindt het belangrijk om meer ruimte te creëren voor die voetgangers, zodat tussen de wachtrijen en passanten voldoende afstand ontstaat. Op die manier wil het lokale bestuur ervoor zorgen dat burgers zo snel mogelijk vertrouwen krijgen in deze nieuwe manier van winkelen.

  • Op de voetpaden wordt ook een éénrichtingsverkeer ingevoerd, waarbij iedereen aan de rechterkant van de straat moet stappen. Het blijft wel mogelijk om overal de Bergstraat te kruisen. Om verstrooide shoppers op weg te helpen, worden er diverse vloerstickers aangebracht.
  • De handelaars worden verzocht om àlle obstakels te verwijderen. Niet alleen de terrassen, maar ook alle reclameborden en andere objecten die een vlotte doorstroming in de weg staan.
  • Aan de kant van oneven nummers (de linkerkant van de rijrichting) mogen geen wagens meer geparkeerd worden. Aan de andere kant worden, waar bijvoorbeeld de terrassen verdwenen zijn, worden tijdelijk enkele extra nieuwe parkeerplaatsen ingericht. Die plaatsen zijn vooral ten behoeve van minder mobiele mensen en zogenaamde runshoppers, mensen die doelgericht en snel een product komen kopen en direct terug vertrekken.  De maximum parkeerduur van 30 minuten blijft behouden. Mobiliteitsschepen Vantygem benadrukt dat de ruimte voor de terrassen terug beschikbaar zal zijn, zodra de horeca weer geopend zal zijn.

“We blijven sterk inzetten op de omschakeling naar fietsverkeer”, aldus Vantygem. “Daarom zullen in de Bergstraat extra fietsstallingen worden voorzien. Voor fietsers blijft het dubbelrichtingverkeer overal behouden.”

Het bestuur vraagt de burgers om de voorwaarden van afstand en hygiëne steeds nauwgezet te respecteren. “Samen kunnen we werk maken van de economische heropleving van onze gemeente!”

De maatregelen worden permanent geëvalueerd en bijgestuurd of aangepast waar nodig in functie van de coronamaatregelen van de federale overheid.

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

Zakenkantoor Gorris (AXA)

Zakenkantoor Gorris, uw AXA bank en kredietagent in Heist-op-den-Berg. Het dynamische team staat klaar voor al uw financiële vragen omtrent kredieten, beleggingen, erven, sparen, ... Wij willen dat de klanten zich 'thuis' voelen.

lees meer

Clem Vercammen

Clem Vercammen is een gevestigde waarde en vertrouwde naam in de juwelen- en uurwerkenwereld! Je vindt er een enorm aanbod juwelen en horloges en kan deze er ook laten repareren in het eigen atelier.

lees meer

De Roover

Gedimat De Roover is een handelaar in bouwmaterialen die u ondersteunt met deskundig advies en dit voor vakman, kmo en particulier. Bij De Roover kunt u kwalitatieve merken van bouwmaterialen kopen en laten leveren aan scherpe prijzen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier