Nieuws uit de regio

17-03-2020 - Heist-op-den-Berg

12 schuilhokken voor Heistse zwerfkatten

In Heist-op-den-Berg staan sinds kort twaalf schuilhokken voor zwerfkatten opgesteld, twee per deelgemeente. De hokken zijn afkomstig van het Departement Dierenwelzijn (Vlaamse overheid) die ze kosteloos heeft bedeeld aan geïnteresseerde steden en gemeenten. Met de schuilhokken wil Heist voldoen aan de wettelijke verplichting om schuilmogelijkheden voor zwerfkatten te voorzien. Hier kunnen de dieren even op adem komen, bv. na sterilisatie.

De hokken staan op strategische plaatsen, gebaseerd op de verdeling van de zwerfkattenpopulatie. Om de zwerfkatten op te volgen, is er een nieuwe vrijwilligerswerking in het leven geroepen. Er waren reeds drie vrijwilligers aangesteld om hulpbehoevende en oudere zwerfkatten te vangen en te vervoeren. Deze werking wordt uitgebreid met nieuwe vrijwilligers die de zwerfkattenschuilhokken mee gaan monitoren. Dit wil zeggen dat ze gaan kijken of de hokken proper blijven en dat ze niet gevandaliseerd of gestolen worden. Ze kunnen ook nagaan of de hokken effectief bewoond zijn.

Met het kittenseizoen in aantocht, is het lokale bestuur op zoek naar inwoners die zich willen engageren als opvanggezin voor kittens. Als opvanggezin zorg je enkele maanden voor de kittens tot ze worden geadopteerd. Zo worden de dieren socialer en groeien ze op tot betere huisgenoten. Bovendien ontlast je de asielen, die sowieso overspoeld worden met kittens. De asielen zorgen wel voor inhoudelijke en logistieke ondersteuning. Wie zich opgeeft als opvanggezin krijgt een infosessie over wat er precies verwacht wordt, en krijgt voedsel, medicatie, speelgoed, … Dit moet je dus zelf niet aankopen.

Wie zich wil opgeven als opvanggezin, neemt contact op met team Leefomgeving:
Leopoldlei 40, 2220 Heist-op-den-Berg, 015 23 74 00, milieu@heist-op-den-berg.be

Skinfit

Hoogkwalitatieve sportkleding. Geweldige natuurbelevenissen en intensieve lichaamservaring inspireerden dit hoogkwalitatieve merk om de perfecte functionele kleding te vervaardigen zodat het aangenaam sporten en bewegen is in de vrije natuur.

lees meer

Het Reklameklokje

Gratis weekblad voor de regio Heist-op-den-Berg, Beerzel, Berlaar, Berlaar-Heikant, Booischot, Grootlo, Hallaar, Hulshout, Heist-Goor, Itegem, Pijpelheide, Putte, Schriek, Wiekevorst en Begijnendijk. Een uitgave van drukkerij-uitgeverij Peeters nv.

lees meer

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Het Derde Bedrijf

Brasserie en Theatercafé Het Derde Bedrijf is gevestigd in CC Zwaneberg. Het is de ideale plaats om te genieten van een lekkere snack, maaltijd of drankje, zowel binnen als buiten op het fantastische terras met zicht op het Cultuurplein.

lees meer

Speciale promoties Check het hier