Nieuws uit de regio

15-03-2020 - Heist-op-den-Berg

Toch maandagmarkt

De Bergstraat toont in coronatijden een lege aanblik maar in tegenstelling tot wat er verscheen op de gemeentelijke infoborden in de verschillende dorpscentra zal de maandagmarkt toch kunne doorgaan in het commercieel centrum van Heist.  Niet alleen voor voeding, maar ook alle andere kramen als kleding en huishoudproducten zijn toegelaten.

In eerste instantie had het gemeentebestuur zowel de zondag- als de maandagmarkt geschrapt. Het lokaal bestuur werd echter terug gefloten door de provincie die stelt dat openbare markten  onder hetzelfde regime vallen als gewone winkels: dat wil zeggen dat op weekdagen alle verkooppunten toegankelijk zijn, behalve deze waar iets ter plaatse geconsumeerd wordt. Een terrasje doen op de maandagmarkt zit er dus niet in, wel een koffie aan de take-away.

In de Bergstraat wordt ondertussen reeds creatief omgesprongen met de coronaproblematiek: Enkele kledingwinkels zoals onder andere Plan en de kinderboetiek Bizar hebben hun openingsuren op weekdagen verruimt tot 20 u ’s avonds, net als de schoenwinkel Valerie die dagelijks open is tot 19.30 u. Andere winkels doen dat bijvoorbeeld alleen op vrijdag. Op die manier hopen ze de omzet van zaterdag, die dikwijls een veelvoud is van de andere weekdagen, te kunnen compenseren.

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

De 46

U kan er genieten van (h)eerlijke Franse en Italiaanse keuken. De gerechten worden volledig zelf bereid met verse,hoogwaardige kwaliteitsproducten. De pasta's en pizza's kunnen ook afgehaald worden.

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Bosmans Slaapcomfort Center

Wie goed slaapt is gezonder, energieker en opgewekter. Bij Bosmans Slaapcomfort vind je een enorm aanbod slaapsystemen, hoofdkussens, dekbedden en bedtextiel.

lees meer

Speciale promoties Check het hier