Nieuws uit de regio

15-03-2020 - Heist-op-den-Berg

Toch maandagmarkt

De Bergstraat toont in coronatijden een lege aanblik maar in tegenstelling tot wat er verscheen op de gemeentelijke infoborden in de verschillende dorpscentra zal de maandagmarkt toch kunne doorgaan in het commercieel centrum van Heist.  Niet alleen voor voeding, maar ook alle andere kramen als kleding en huishoudproducten zijn toegelaten.

In eerste instantie had het gemeentebestuur zowel de zondag- als de maandagmarkt geschrapt. Het lokaal bestuur werd echter terug gefloten door de provincie die stelt dat openbare markten  onder hetzelfde regime vallen als gewone winkels: dat wil zeggen dat op weekdagen alle verkooppunten toegankelijk zijn, behalve deze waar iets ter plaatse geconsumeerd wordt. Een terrasje doen op de maandagmarkt zit er dus niet in, wel een koffie aan de take-away.

In de Bergstraat wordt ondertussen reeds creatief omgesprongen met de coronaproblematiek: Enkele kledingwinkels zoals onder andere Plan en de kinderboetiek Bizar hebben hun openingsuren op weekdagen verruimt tot 20 u ’s avonds, net als de schoenwinkel Valerie die dagelijks open is tot 19.30 u. Andere winkels doen dat bijvoorbeeld alleen op vrijdag. Op die manier hopen ze de omzet van zaterdag, die dikwijls een veelvoud is van de andere weekdagen, te kunnen compenseren.

KN Light

KN Light is gespecialiseerd in elektriciteit, verlichting en domotica en daarom ook de ideale partner wanneer u nood heeft aan deskundig lichtadvies. In de toonzaal vind je de meest gerenommeerde merken. Nu ook installateur van zonnepanelen.

lees meer

Indigo

Juwelen - Handtassen - Piercings

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

De Bollekeshoef

KINDERBOERDERIJ - STAL - HAPJE & DRANKJE

lees meer

Speciale promoties Check het hier