Nieuws uit de regio

12-03-2020 - Heist-op-den-Berg

Geen feestelijke opening voor De Lo

Omwille van de problematiek rond het coronavirus heeft de gemeente Heist en Sportoase besloten om alle festiviteiten rond de opening van zwembad De Lo op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart af te lassen. Dat is vooral een streep door de rekening van Duikschool Arronax die op zaterdag een wereldrecordpoging gepland had om in het Guiness Book of Records te komen.

 “Sportoase staat voor gezondheid en een brede toegankelijkheid voor iedereen, zo hebben we een breed aanbod voor elke doelgroep” aldus directeur Michaël Schouwaerts, ”We willen met deze annulering tijdig onze verantwoordelijkheid opnemen en vermijden dat grote groepen bij elkaar komen om zo het risico op een exponentiële verspreiding van het virus te voorkomen. Het centrum zal wel (tot nader bericht) gewoon de deuren openen op zondag 15 maart, bezoekers komen dan gespreid over de dag en niet in één groep.

Om hun 15-jarig bestaan te vieren had Duikschool Arronax het plan opgevat om een levende pyramide van 67 duikers te bouwen tussen 15u-16u bij de opening van het nieuwe zwembad. Het oude record van 62 duikers zou er aan geloven en het publiek zou vanop de tribune de hele operatie gadeslaan. Bij Sportoase was men deze recordpoging zeer genegen omdat het bedrijf ook precies 15 jaar bestaat. Maar het project gaat dus niet door.  Wat wel doorgaat, maar zonder publiek, is de grootste onderwatertentoonstelling. Het oude record staat op 132 foto’s die onder water een tentoonstelling vormen. Arronax wil vrijdagavond 13 maart 150 foto’s (55 x 55 cm) tentoonstellen onder water in het oude zwembad onder de titel “De wereld in het blauw: Ontmoetingen”. Op die manier hopen ze toch nog in het Guiness Book terecht te komen.

Bergstraatcomité

In de Bergstraat moet het aangenaam winkelen, wandelen en ontspannen zijn! Het Bergstraatcomité zorgt voor een mooie en levendige straat waar het fijn vertoeven is.

lees meer

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Clem Vercammen

Clem Vercammen is een gevestigde waarde en vertrouwde naam in de juwelen- en uurwerkenwereld! Je vindt er een enorm aanbod juwelen en horloges en kan deze er ook laten repareren in het eigen atelier.

lees meer

Speciale promoties Check het hier