Nieuws uit de regio

08-03-2020 - Hallaar

Geen boontjes uit Kenia

Voor wie graag ecologisch winkelt, een beetje aan het milieu wil denken en producten van eigen bodem verkiest, is het dikwijls moeilijk om door het bos nog de bomen te zien.  Aalex Vertommen is zo iemand en start daarom om 17 maart in de cafetaria van WZC Ten Kerselaere aan de Boonmarkt een ‘Buurderij’, een mini-marktje met producten van lokale producenten.

Het idee komt van ‘Boeren & Buren’, een organisatie die ook in Frankrijk en Duitsland actief is. Eerder was er ook reeds een Buurderij actief in Itegem, maar die is door omstandigheden teloor gegaan.  Een Buurderij staat voor de online aankoop bij lokale producenten in de regio. Je kan één keer in de week de boer(-in) of ambachtman (-vrouw) zelf ontmoeten op de Buurderij, waar Aalex Vertommen instaat voor de organisatie.  Bedoeling is dat je een account aanmaakt op www.boerenenburen.be   en daarna je keuze maakt. Bestellingen tot zondagavond, kunnen op dinsdag tussen 16.30 en 18 u in Ten Kerselaere worden afgehaald bij het standje van de producenten. Voor wie er niet geraakt is er tot 19 u nog een afhaalpunt, bemand door Aalex zelf.  “Op die manier zijn er ook geen overschotten die moeten weggegooid worden”, vertelt Aalex. “Ik heb het zelf ook altijd moeilijk om te weten of die appels nu van Vlaanderen of Nieuw-Zeeland komen, of de boontjes uit de achtertuin of van Kenia zijn. Het is de bedoeling om steeds basisproducten in ons assortiment te hebben en af en toe iets extra’s, zoals bijvoorbeeld zelf gemaakte juweeltjes tijdens de cadeautjesperiode of chocoladefiguurtjes van een lokale chocolatier. Het aanmaken van een account houdt geen verplichtingen in zoals betalen van lidgeld of minimumafname. Mijn bedoeling is vooral om samen goed te doen voor de lokale economie en het milieu.”  De eerste Buurderijdag op 17 maart zal ook een beetje feestelijk ingezet : “ Hier vangen we meteen aan met een proeverij waar je (bijna) al onze producenten kan ontmoeten, samen met hun seizoenproducten. Buiten wat hapjes, drankjes en goed gezelschap hebben we natuurlijk nog live muziek voorzien en nodigen we u van harte uit om ons te vergezellen met een liedje”, aldus een enthousiaste Aalex Vertommen.

Clem Vercammen

Clem Vercammen is een gevestigde waarde en vertrouwde naam in de juwelen- en uurwerkenwereld! Je vindt er een enorm aanbod juwelen en horloges en kan deze er ook laten repareren in het eigen atelier.

lees meer

Iverans

Iverans is een gezellig restaurant in Beerzel waar je proeft van lekkere vis- en vleesgerechten, lichte salades en pittige wok- en pastaschotels.  Het is er bovendien heerlijk vertoeven op het ruime, groene terras.

lees meer

Marjel boetiek

Bij Marjel Boetiek in Westmeerbeek vind je elk seizoen opnieuw de meest stijlvolle dameskleding! Je kan er terecht voor de laatste nieuwe trends waarmee je zal stralen.

lees meer

Bergstraatcomité

In de Bergstraat moet het aangenaam winkelen, wandelen en ontspannen zijn! Het Bergstraatcomité zorgt voor een mooie en levendige straat waar het fijn vertoeven is.

lees meer

Speciale promoties Check het hier