Nieuws uit de regio

08-03-2020 - Hallaar

Geen boontjes uit Kenia

Voor wie graag ecologisch winkelt, een beetje aan het milieu wil denken en producten van eigen bodem verkiest, is het dikwijls moeilijk om door het bos nog de bomen te zien.  Aalex Vertommen is zo iemand en start daarom om 17 maart in de cafetaria van WZC Ten Kerselaere aan de Boonmarkt een ‘Buurderij’, een mini-marktje met producten van lokale producenten.

Het idee komt van ‘Boeren & Buren’, een organisatie die ook in Frankrijk en Duitsland actief is. Eerder was er ook reeds een Buurderij actief in Itegem, maar die is door omstandigheden teloor gegaan.  Een Buurderij staat voor de online aankoop bij lokale producenten in de regio. Je kan één keer in de week de boer(-in) of ambachtman (-vrouw) zelf ontmoeten op de Buurderij, waar Aalex Vertommen instaat voor de organisatie.  Bedoeling is dat je een account aanmaakt op www.boerenenburen.be   en daarna je keuze maakt. Bestellingen tot zondagavond, kunnen op dinsdag tussen 16.30 en 18 u in Ten Kerselaere worden afgehaald bij het standje van de producenten. Voor wie er niet geraakt is er tot 19 u nog een afhaalpunt, bemand door Aalex zelf.  “Op die manier zijn er ook geen overschotten die moeten weggegooid worden”, vertelt Aalex. “Ik heb het zelf ook altijd moeilijk om te weten of die appels nu van Vlaanderen of Nieuw-Zeeland komen, of de boontjes uit de achtertuin of van Kenia zijn. Het is de bedoeling om steeds basisproducten in ons assortiment te hebben en af en toe iets extra’s, zoals bijvoorbeeld zelf gemaakte juweeltjes tijdens de cadeautjesperiode of chocoladefiguurtjes van een lokale chocolatier. Het aanmaken van een account houdt geen verplichtingen in zoals betalen van lidgeld of minimumafname. Mijn bedoeling is vooral om samen goed te doen voor de lokale economie en het milieu.”  De eerste Buurderijdag op 17 maart zal ook een beetje feestelijk ingezet : “ Hier vangen we meteen aan met een proeverij waar je (bijna) al onze producenten kan ontmoeten, samen met hun seizoenproducten. Buiten wat hapjes, drankjes en goed gezelschap hebben we natuurlijk nog live muziek voorzien en nodigen we u van harte uit om ons te vergezellen met een liedje”, aldus een enthousiaste Aalex Vertommen.

Fietsen Moons Roger

verkoop fietsen - fietskledij - elektrische fietsen - fietsaccessoires - herstellingen Meer dan 25 jaar ervaring

lees meer

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Lingerie Ria

  Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

't Spinnewiel

't Spinnewiel is de ideale plek om even halt te houden voor, tijdens of na een wandeling langs de Nete. Je geniet er aan de gezellige, authentieke hoeve van een drankje, hapje of uitgebreid diner.

lees meer

Speciale promoties Check het hier