Nieuws uit de regio

22-02-2020 - Heist-op-den-Berg

Nog grote manifestaties in Sonybel Studio?

Op zondagnamiddag 1 maart organiseert Luc Derdin voor de 10de keer het Rock- & Countryfestival in de Sonybel Studio aan de Impulsstraat in het Heistse industriepark. Misschien is het binnenkort wel gedaan met de grote manifestaties in de grote hal achter de Autoveiligheid. Mogelijk verhuist de Heistse schuttersvereniging H.S.V. Shooting van haar accommodatie aan de Boudewijnlaan naar het complex van Luc Derdin.

Ondanks dat Derdin al drie kwart eeuw oud is, weet hij voorlopig nog van geen ophouden: “Ik kan toch moeilijk stilletjes in mijne zetel gaan zitten”.  Op zondagnamiddag staat zelfs mee op het podium met zijn Army Stars, die vooral nummers brengen die de Amerikanen meebrachten na WOII. Eén van de vaste stamgasten van Derdin is de Westvlaamse Bandit, die naast eigen nummers, goed is in liedjes van Roy Orbison. The Dukes Band is één van de meest energieke rock & roll bands uit de Kempen. Met Burt Blanca staat een van de grondleggers van de Belgische rock&roll op het podium. Begin jaren ’60 maakte die furore in Vlaanderen en daarbuiten met The King Creoles.  Blanca is trouwens een leeftijdsgenoot van Luc Derdin. En met Diamonds on the Rocks, met zanger Kris Valvekens, komt er een onvervalste tributeband van Neil Diamond. “Complexloos plezier op het ritme van oerdegelijke internationale en Vlaamse hits. Aan onze western-toog kan je een drankje en een hapje bestellen, je kan gezellig zitten luisteren aan een tafeltje met nieuwe of oude vrienden en er is ruimte genoeg om de beentjes uit te slaan”, aldus organisator Derdin.

Misschien is het wel één van de laatste keren dat er nog grote evenementen zijn in de Sonybel Studio. De Heistse Schuttersvereniging moet haar huidige locatie aan de Boudewijnlaan ten laatste op het einde van dit jaar verlaten. De goed draaiende club heeft een flink aantal kampioenen onder haar leden. Luc Derdin is trouwens zetelt in het bestuur van de vereniging en is een van de stichtende leden. Als ze de nodige vergunningen kunnen vastkrijgen, verhuizen ze mogelijk naar de Sonybel Studio, waar ze rustig midden het industriepark zitten.

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

De Hoofdzaak - Kapsalon

Een frisse snit, een knappe brushing of styling, een nieuw kleurtje, … Redenen genoeg om te genieten van een heerlijk verwenmoment bij De Hoofdzaak. U wordt er van begin af aan in de watten gelegd.

lees meer

Ah Yes!

Dans-, turn- en yogakledij

lees meer

Speciale promoties Check het hier