Nieuws uit de regio

19-02-2020 - Heist-Goor

Een sterrenrestaurant in Heist?

Eén van de meest succesvolle amateurtoneelkringen uit de regio is De Goorse Molenwiek. Vanaf 28 februari brengen ze in zaal Ter Molen 9 voorstellingen van Comme chez Swa, een intrigekomedie van Pol Anrys. Het succes van de vereniging is onder meer te danken aan de haast professionele voorbereiding. Een team van 10 techniekers werkt ongeveer 2 maanden aan het decor en tijdens de repetitie worden filmopnames gemaakt zodat de acteurs zelf zien hoe ze hun eigen prestatie nog kunnen verbeteren.

Het stuk speelt zich af in de keuken van het restaurant "Comme Chez Swa" in Knokke, waarvan François (Swa) Nicolaes, grote bewonderaar van Jack Nicholson, de "chef" is. Om een erfenis van ruim anderhalf miljoen € te kunnen opstrijken, is hij verplicht te trouwen met Geraldine de Betancourt, een onaantrekkelijke, oude vrijster van adel. Swa is echter smoorverliefd op Claudia, de knappe dienster, en onder haar druk haalt hij een huurmoordenaar in om Geraldine van kant te maken en zo toch aan z’n anderhalf miljoen te geraken.

De regie is in handen van Johan Lutgen uit Schilde, maar voormalig inwoner van Heist-Goor. Op de planken ziet u Steven Tielemans, Claris Verlinden, Chloé Goyvaerts, Thomas Vleugels, Quirien Van Overstraeten, Maria Torfs, Jessie Lambrechts, Matthias De Bot, Guido Verbraeken en Lore Storms. Ook dit jaar weer een pluim voor de decorbouwers onder leiding van Laurent Spits die een complete keuken van een sterrenrestaurant op het podium gebouwd hebben, compleet met grote frigo’s, dampkap en verschillende ovens.

Opvoeringen in zaal Ter Molen aan de Pastoor Mellaertsstraat 26 te Heist op 28 en 29 februari, 3, 6, 7, 9, 11, 13 en 14 maart, telkens om 20 u. Kaarten reserveren van dinsdag tot vrijdag tussen 19 en 21 u op 015 23 51 70.

De Goorse Molenwiek is een belangrijke sponsor van de parochiale zaal Ter Molen. Een groot deel van de infrastructuur werd door de toneelkring gefinancierd. Op dit moment denkt men aan zonnepanelen op het dak van de zaal en mogelijks een grondige verbouwing van de keuken.

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

De Vier Bollekes

Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

Gunter Bosmans

Kasseien - Kleiklinkers - Natuursteen - Recuperatiesteen … Gelegd of voor de doe-het-zelver

lees meer

Speciale promoties Check het hier