Nieuws uit de regio

16-02-2020 - Hallaar

‘Spelen’ is een ernstige bezigheid

Aan de Boonmarkt te Hallaar werd op de gelijknamige site van Speelplein Hest een splinternieuw gebouw feestelijk ingehuldigd. Elke schoolvakantie opnieuw kunnen lagereschoolkinderen er terecht voor dagen vol spelplezier. Het gebouw zorgt echter ook voor ‘verbinding’ als ontmoetingsplaats met de buurt  en als onderdeel van het gemeentelijk vrijetijdspark.

De oude schuur naast het voormalige kamphuis is al 7 jaar niet meer in gebruik en werd eindelijk vervangen door een moderne nieuwbouw. Zo’n 130 kinderen tussen 3 en 12 jaar kunnen er terecht tijdens de zomervakantie onder deskundige begeleiding van 14 animatoren en 3 jobstudenten. Schepen Kelly Van Tendeloo sprak haar tevredenheid dat de gemeente dergelijke veilige ruimte kan aanbieden voor spel en ontspanning voor kinderen die moeilijker terecht kunnen in de private markt. “Spelen is een bezigheid die men niet ernstig genoeg kan nemen”, heeft Van Tendeloo geleerd van ontdekkingsreiziger Jacques-Yves Cousteau. “Een combinatie van lage prijzen, grote opvangcapaciteit en de samenwerking met de buitenschoolse kinderopvang, zorgt er voor dat Speelplein Hest een laagdrempelige omgeving creëert voor spelplezier, die met de nodige zorg omgeven wordt”, aldus de schepen de schepen van sociale zaken. Het gebouw zorgt ook voor verbinding van generaties met de kinderen die wekelijks een bezoek brengen aan Ten Kerselaere en het koor van Ten Kerselaere zingt in De Boonmarkt.

“Dit nieuwe gebouw kadert in een breder verhaal,” vult burgemeester Vleugels aan. “De Boonmarkt is niet alleen de naan van een gebouw, het is ook de naam van een toegankelijk parkgebied dat de aanwezige organisaties letterlijk en figuurlijk verbindt: Woonzorghuis Ten Kerselaere, Chiro Hallaar, de Heistse tennisclub, Home Marjories en de Heistse Speelpleinwerking. De Buitenschoolse Opvang op woensdagnamiddag verhuist volgend schooljaar ook van de L. Carréstraat naar De Boonmarkt en ook de vzw Profo, die leerlingen begeleiden die het moeilijk hebben op school, krijgt een plaats op de zolderverdieping.” De burgemeester kondigde nog meer werken aan op de site: “Er zal op korte termijn een doorsteek gemaakt worden van het woonzorgcentrum langs het speelplein richting tennisclub. Het dak van het oude gedeelte wordt vernieuwd en het buitenterrein wordt aangelegd, onder meer met een zandbak”.

Vele bezoekers spraken hun lof uit voor het nieuwe gebouw  van Speelplein Hest. Alleen de toegang langs de rommelige parking vol putten en plassen verdient nog een dringende aanpak.

 

De Banier

Verkoop van Chirokleren, spelmateriaal en creatieve producten om te knutselen

lees meer

De 46

U kan er genieten van (h)eerlijke Franse en Italiaanse keuken. De gerechten worden volledig zelf bereid met verse,hoogwaardige kwaliteitsproducten. De pasta's en pizza's kunnen ook afgehaald worden.

lees meer

Mijn gezonde voeding

Diëtiste en voedingsdeskundige

lees meer

Speciale promoties Check het hier