Nieuws uit de regio

15-02-2020 - Heist-op-den-Berg

We gaan te weinig op café

Op enkele jaren tijd is het aantal café’s in Vlaanderen gedaald van 25.000 naar 9.000. Ligt dat aan de ‘social media’ of aan de prijs van de drank? In café t’ Hoekske willen ze dat achteruitgang van het volkscafé aan de kaak stellen op dinsdag 25 februari met de voorstelling van ‘Paradijsvogels’ in het eigen café aan de Bergstraat 2 door Code vzw.

Code vzw is een Oostvlaams productiehuis met amateurtoneelspelers die korte theaterstukjes maken met een maatschappelijke context. Code heeft een theaterproductie gemaakt over het volkscafé als cement voor het betere dorpsleven. Met als uitgangspunt dat we moeten inzetten op het dorpscafé, behouden of een moderne versie daarvan uitvinden, om het platteland niet te laten omvormen tot slaapland.

“Dat is hier de laatste tournée générale
En dan gaan we toe, voor eeuwig en al
Ge moet ergens anders voor uw dagelijks vertier
Maar da’s nog niet zo erg, als een café zonder bier”

CODE wil met deze voorstelling mensen in beweging brengen. Mensen uitnodigen op café om de voorstelling te zien en te beleven. Mensen aanzetten om het debat aan te gaan over de cafés. Vroeger, nu, in de toekomst. Mensen in beweging brengen. “We willen de erfgoedverenigingen uitnodigen en stimuleren om werk te maken over het volkscafé als erfgoed van het dorpsleven. Nu, nu het nog kan en het laatste café nog niet in het archief is beland als exemplaar om te laten zien hoe het vroeger was.”

 “Het volkscafé is een essentieel onderdeel van onze samenleving”, aldus de Flosh van ’t Hoekske. “ Het volkscafé als cultureel erfgoed moet blijven bestaan als ontmoetingsplaats bij uitstek.” De voorstelling op dinsdag 25 februari om 20 u is gratis en bovendien worden de klanten nog getrakteerd op een gratis Sint Bernardusbier. “Straf bier bij een straf toneelstuk” .

Gysemans Bedding

Gysemans Bedding gaat voor het allerbeste slaapcomfort en kiest daarom als een van de weinige beddenzaken exclusief voor het unieke Duitse merk Schramm waar traditie en innovatie hand in hand gaan.

lees meer

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, klikvinyl, kurkvloeren, plafonds, zonwering, inbouwkasten, wandbekleding, ...

lees meer

Speciale promoties Check het hier