Nieuws uit de regio

07-02-2020 - Heist-op-den-Berg

Met meer dan 500 atleten op 1 podium

Het weekend van 15-16 februari is Cultuurcentrum Zwaneberg volledig voorbehouden voor Turnkring Arduas. Alle kleedkamers, vergaderlokalen en repetitieruimtes, de schouwburg en blauwe zaal worden het volledig weekend ingepalmd door de turners. De vier voorstellingen van de turnshow zijn helaas al weken volledig uitverkocht, maar worden opgenomen op dvd, die later zal verkocht worden.

“Als we zo blijven groeien, zal ik volgend jaar ook het kantoor van directie nodig hebben, om iedereen een plaatsje te geven”, begint coördinator Leo Verbeeck het verhaal. “We hebben nu ongeveer 1000 actieve leden met 93 trainers en trainsters, verdeeld over 24 groepen.  In het verleden was turnen vooral een meisjessport, maar de laatste jaren krijgen we steeds meer jongens over de vloer. Volgens mij zit de trend naar een gezond leven en een mooi uitgebalanceerd lichaam er voor iets tussen.”

Niet het ledenaantal van de Arduas gaat de hoogte in, ook de kwaliteit van de atleten gaat er op vooruit. Dat is vooral te danken aan de nieuwe trainingsmethoden die de groep heeft opgestoken van de professionele trainers uit het Roemeense Arad. Dat is nog het gevolg van een twin-city project dat Heist-op-den-Berg enkele jaren geleden is opgestart met de stad uit het westen van Roemenië. Voor de rest is de intergemeentelijke samenwerking verwaterd maar de relatie met de Roemeense turncoaches is blijven stand houden. In augustus zij de Arduas zelfs met 36 atleten op stage geweest in het voormalige Oostblokland, waar turnen bijzonder hoog aangeschreven staat. “ Wij worden ginder elk jaar met open armen ontvangen en in de watten gelegd. Eigenlijk zijn er voor andere sportverenigingen nog veel mogelijkheden ginder”, aldus Verbeeck. “Ze hebben bijvoorbeeld een schitterende tafeltennisclub en een schuttersvereniging die er op gebrand zijn om hun ervaringen met anderen te delen”.

De kwaliteitsverbetering maakt ook dat de Arduas recent in competitie met andere clubs uitkomen in verschillende disciplines, niet alleen olympisch turnen maar ook acrogym, tumbling, trampoline en zelfs demonstraties met een groep van 20 tot 25 turners. Toch wil de groep het trainen op aanvaardbaar niveau houden tot maximum 10 u per week. Dat het tot schitterende resultaten kan leiden, wordt getoond in de grote schouwburg, maar alle andere Zwaneberglokalen  zijn nodig als kleedkamer, opwarming, secretariaat en cafetaria.

Elektro Van Dessel

Al vele jaren is Elektro Van Dessel verdeler van huishoudtoestellen (klein en groot), kachels en bijverwarming. Je vindt er een uitgebreide keuze, krijgt vakkundig advies en de perfecte naservice zodat je er terecht kan voor de aankoop, plaatsing en onderhoud van uw toestel.

lees meer

Skinfit

Hoogkwalitatieve sportkleding. Geweldige natuurbelevenissen en intensieve lichaamservaring inspireerden dit hoogkwalitatieve merk om de perfecte functionele kleding te vervaardigen zodat het aangenaam sporten en bewegen is in de vrije natuur.

lees meer

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

Zoë & Zita

Een uniek aanbod van feestjurken, dagjurken en jumpsuits

lees meer

Speciale promoties Check het hier