Nieuws uit de regio

06-02-2020 - Heist-op-den-Berg

Heist heeft de meeste ferm vrouwen

Vrouwenvereniging KVLV veranderde vorige maand na een halve eeuw van naam en koos voor Ferm. Het lokaal vrouwennetwerk Ferm van Heist-op-den-Berg is samen 294 leden sterk, telt 15 bestuursleden en 10 wijkverantwoordelijken. Ferm Heist-op-den-Berg is daarmee op dit moment het grootst binnen de Ferm-groepen in Vlaanderen “en daar zijn we trots op! Ik Ferm, jij Ferm, wij Ferm!”, aldus Mariette De Coux

“Ferm komt tegemoet aan wat vrouwen vandaag vooral willen” doet Mariette haar verhaal “Meer balans in het leven, minder zorgen, meer vrije tijd. Vrouwen van Ferm zien geen toekomst in verzuring maar gaan voluit voor ‘verzoeting’. Ze werken liever mee aan een warme samenleving waar plaats is voor verschil.”

De Heistse afdeling van de vroegere ‘Boerinnenbond’ werd gesticht in 1928 onder impuls van toenmalig deken Corluy. Theresia Van Genechten werd eerste voorzitster.

Bij de Ferm-groep van Heist vinden vrouwen een boeiend en afwisselend aanbod aan activiteiten. Fijne ervaringen en inspirerende ontmoetingen, een echte adempauze tussen alle dagelijkse beslommeringen door. Ze vinden er een netwerk dat hen draagt en, als ze er zin in hebben, ook kunnen helpen dragen. Ferm heet alle vrouwen van Heist-op-den-Berg hartelijk welkom.

Eén van de populaire activiteiten, waar ook niet-leden welkom zijn, is de tweejaarlijkse Smikkeltocht, dit jaar op zondag 17 mei 2020.  Je kan vertrekken tussen 9.30u. en 11.30 u. voor een afgepijlde route waarbij je op verschillende plaatsen iets lekkers kan eten. Vertrek- en aankomstplaats is de parochiezaal van Zonderschot, waar parking voorzien is voor diegenen die met de auto naar de vertrekplaats komen. Deelname kost € 20 voor Ferm-leden en € 22 voor niet-leden, kinderen tussen 6 en 12 jaar betalen € 10. Voor de allerkleinsten jonger dat 6 jaar is deelname gratis. Info en inschrijvingen bij Jeannine Bellekens: 015 24 77 12 of jeannine.bellekens@gmail.com en Anne Coeckelbergs: 015 24 75 88 of anne_coeckelbergs@hotmail.com

 

Zoë & Zita

Een uniek aanbod van feestjurken, dagjurken en jumpsuits

lees meer

Het Pigment

schilder- & behangwerken - verf - raamdecoratie - tapijten - tafellinnen - sierkussens Koop al onze artikels online!    Bezoek onze webshop.  

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Speciale promoties Check het hier