Nieuws uit de regio

24-01-2020 - Putte

Ook zot van Suske & Wiske?

Liefhebbers van stripverhalen worden op zondag 2 februari verwacht in  Gemeenschapscentrum Klein Boom aan de Mechelbaan te Putte. Chris Stroobants, zelf een fanaat van Suske en Wiske, organiseert daar, samen met enkele sympathisanten,  de Putse Stripbeurs in de polyvalente hal en in zaal 4. Van 9 tot 17 uur kan je daar komen snuisteren tussen de meer dan 50 standjes met stripverhalen, maar ook een steeds groter wordende keuze aan vinylplaten en dvd’s. 

De beurs gaat door onder auspiën van De Bokkerijders, een vereniging die vroeger achter de schermen mee aan de kar trok van de Putse carnavalstoet. Omdat die niet meer door de Putse straten trekt, is de opbrengst van de beurs dit jaar voor de bouw van de scoutslokalen Parsifal in Katelijne-Waver. In Klein Boom vind je alles rond tekenverhalen met oude, zeldzame en unieke exemplaren. Een unieke gelegenheid om op zoek te gaan naar dat ene ontbrekende exemplaar in je reeks. Maar er ook nieuwe strips voorgesteld, vers van de pers. Een hele hoop striptekenaars heeft al toegezegd om hun werk te komen signeren waaronder de Putse tekenaars Art Grafunkel (illustrator) en Vincent Van der Auwera (tekenaar van Paddy & Bunty). Ook Ivan Adriaenssens is afkomstig uit de regio, woont nu in West-Vlaanderen, en tekent vooral verhalen uit de eerste wereldoorlog. Bart Proost is de tekenaar van ‘Alexander De Grote’ een stripfiguurtje dat het bekende historisch personage parodieert en van andere historische verhalen als Kasper Hauser.  Andere tekenaars die ter plaatse aanwezig zijn om je exemplaar van een leuk extra te voorzien zijn Studio Leonardo met tekenaar Manuel Tenret, Walter en Tom Laureysens, en Floris De Smedt. En net zoals bij Marc Sleen in de verhalen van Nero krijgen alle kinderen (-14 jaar) gratis een wafel.

Zoë & Zita

Een uniek aanbod van feestjurken, dagjurken en jumpsuits

lees meer

Anna-Mit

Ontbijt- en lunchbar

lees meer

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

Speciale promoties Check het hier