Nieuws uit de regio

17-01-2020 - Heist-op-den-Berg

De diversiteit van 16 Heistse kunstenaars

In de expo-ruimte van Cc Zwanberg te Heist kan je nog tot 2 februari terecht voor ‘Hnita 2020’, de jaarlijkse tentoonstelling van de Zuidkempische Kunst- en Cultuurkring Hnita. 16 kunstenaars uit Heist en omgeving of met Heistse roots tonen er een selectie van hun werk. Een gezonde mix van jonge en minder jonge kunstenaars en alles daar tussenin.

Voorzitter Peter Anthonissen zit tijdelijk in een rolwagen hetgeen hem toelaat “de wereld vanuit een ander perspectief te bekijken, net zoals onze kunstenaars dat doen”. De geschiedenis van de kring gaat terug tot 1959. Anno 2020 is de groep gevarieerd samengesteld, met zowel pioniers van het eerste uur als jongere kunstenaars. De afgelopen jaren verbreedde het artistieke spectrum, van beeldhouwwerk en schilderkunst naar video en fotografie. Eigen aan Hnita is dat de kunstenaars een paar keer per jaar samenkomen om hun werk aan elkaar voor te stellen, onder de kundige en kritische leiding van artistiek leider Paul Turkry wiens verdienste het is op een opbouwend klankbord te zijn en die ook de selectie maakte voor de huidige tentoonstelling.

Deelnemers zijn op het gelijkvloers: Griet Goorden, Veerle Dieltjens, Leo Eulaers (voor de eerste keer), Roger De Haes, Amelia Willems, Peter De Marrez,  en Johan Ruys (ook nieuweling).
Op de verdieping ziet u werk van : Piet Van Pelt, Francis Dehert, Peter De Marrez, Barbara Buchowiec (alias Barbuch), Nick Van Dijck, Willy Van Woensel (nestor van het gezelschap), Glenn Huyben, Lies Jacobs, Jeanine Liekens, Willy Roothooft en Amelia Willems.

De tentoonstelling is vrij te bezoeken. Op maandag, dinsdag en vrijdag van 9 tot 17 uur, woensdag van 9 tot 20 uur, donderdag van 13 tot 17 uur, zaterdag van 10 tot 17 uur en zondag van 14 tot 17 uur.

Hair & Beauty

Verkoop van professionele kappers- en schoonheidsproducten Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging

lees meer

Clem Vercammen

Juwelen - Trouwringen - Uurwerken - Herstelatelier

lees meer

Noémie

Mannen- en vrouwenmode aan betaalbare prijzen

lees meer

Bosmans Slaapcomfort Center

Wie goed slaapt is gezonder, energieker en opgewekter. Bij Bosmans Slaapcomfort vind je een enorm aanbod slaapsystemen, hoofdkussens, dekbedden en bedtextiel.

lees meer

Speciale promoties Check het hier