Nieuws uit de regio

15-01-2020 - Heist-op-den-Berg

Operette: Heists cultuurexport bij uitstek

Operette: Heists cultuurexport bij uitstek

Eind januari gaat in CC Zwaneberg de 47ste productie van het Heists operettegezelschap VMT van start, al even veel jaar onder het toeziend oog van Bert Slaets. Voor dit jaar werd gekozen voor ‘Het land van de glimlach’, een succesoperette van Franz Lehar. De regie is weer in handen van Bram De Beul, ondertussen wereldberoemd in Vlaanderen dank zij zijn deelname tot in de finale van Belgium’s Got Talent. Een andere BV op de planken te bewonderen is Eva Vanduren, bij soapliefhebbers beter bekend als Frederieke uit Thuis.

“Met deze operette zetten we de tendens van vernieuwing verder”, begint voorzitter Slaets het verhaal. “Het verhaal werd door de regisseur de voorbije zomer volledig herschreven naar een hedendaags taalgebruik. In de originele tekst werd ook een loopje genomen met verschillende geschiedkundige gegevens. Die werden aangepast, net als de Chinese teksten, die oorspronkelijk slechts bestonden uit klanknabootsingen, maar nu door echte Chinese woorden zijn vervangen. Waar andere gezelschappen zich strikt aan het script houden, zijn onze aanpassingen ongetwijfeld een van de belangrijke redenen van ons succes”, aldus Slaets.

Naast Eva Vanduren is er nog een nieuwe aanwinst: Gertjan Put die de taak van oppereunuch voor zijn rekening neemt. Deze komische  act werd door Bram de Beul verder uitgediept zodat de wonderlijke muziek in het stuk nog een extra komische noot krijgt. Gertjan heeft voor de gelegenheid zijn lange baard en zijn haardos volledig afgeschoren.  Beide jonge acteurs genoten hun opleiding in het Nederlandse Tilburg in een Klassiek Muziek Theater opleiding. Verder ziet en hoort u de ouwe getrouwe ploeg van het VMT met Kris Wouters, Nathalie Denyft, An Lauwereins, François Jacobs en Rudi Giron. Kris Wouters heeft niet echt een Chinees uiterlijk voor de rol van Prins Sou-Chong maar “met wat schilderwerk zal dat wel lukken”. Wat ook hetzelfde is gebleven zijn de indrukwekkende decors die u op de ene moment in een chique Weense villa doen wanen en enkele ogenblikken later zijn omgeturnd tot de Verboden Stad in Peking of de vrouwenvertrekken in een Chinees paleis.

Frank Boonen, die de muzikale leiding in handen heeft, is lyrisch over ‘de betoverende  muziek’ van Léhar, “heel anders dan de vele tierlantijntjes van de familie Strauss”. Voor de gelegenheid is het koor ook gedeeltelijk vernieuwd: na enkele audities is de groep vernieuwd met 8 jonge krachten.

In Cultuurcentrum Zwaneberg zijn 10 voorstellingen voorzien in de grote schouwburg, waarvoor de kaartenverkoop loopt als een trein, “maar er zijn nog steeds kaarten verkrijgbaar”, benadrukt Bert Slaets. Daarna gaat het Heists gezelschap op reis langs de culturele centra van Vlaanderen, van Knokke-Heist, over Sint-Pieters-Woluwe en Bornem, tot Maaseik. Hier zijn de voorstellingen wel al dikwijls uitverkocht, maar bijvoorbeeld in Leopoldsburg zou nog plaats zijn.  Daarnaast zijn er nog enkele voorstellingen die door culturele organisaties in zijn geheel zijn gereserveerd en waarvoor geen aparte kaarten verkrijgbaar zijn. Alles samen brengt VMT niet minder dan 27 opvoeringen van Het Land van de Glimlach.

Voorstellingen in CC Zwaneberg in Heist:
Zaterdag 25 januari om 20 u (première)
Zondag 26 januari om 15 u
Vrijdag 31 januari om 20 u
Zaterdag 1 februari om 15 u én om 20 u
Zondag 2 februari om 17.30 u
Vrijdag 7 februari om 20 u
Zaterdag 8 februari om 15 u én om 20 u
Zondag 9 februari om 15 u

Reservatie: telefonisch elke zaterdag tussen 10 en 12 u en elke maandag, dinsdag en woensdag tussen 18 en 20 u op  015 48 10 60 of via de website wwww.webticketing.eu

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

De Hoofdzaak - Pruikeninstituut

De Hoofdzaak is echter meer dan alleen een kapsalon en onderscheidt zich misschien nog het meest met hun oplossingen voor kleine of grote haarproblemen. Samen met u gaan ze op zoek naar een passende oplossing want haarproblemen verschillen van persoon tot persoon.

lees meer

Tutti e Due

Zwangerschapskleding

lees meer

Asian Kitchen

Sushi, wok & grill Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Speciale promoties Check het hier