Nieuws uit de regio

10-01-2020 - Baal

“Ik doe niet mee met die subsidie-bleiters”

Dirk van Houtven is niet alleen uitbater van het gezellig ijssalon D’roomijs aan de Gommerijnstraat tussen Heist-Goor en Grootlo. Hij leeft zich ook graag uit met zijn schilderspalet en heeft een overzichtstentoonstelling in Kunstcentrum Gesigneerd op ’t Zand aan de Baalsebaan 287 te Baal. Zijn grootste verdienste vindt hij zelf dat hij een “ niet gesubsidieerde kunstenaar” is, en daar is hij fier op.

“Ik doe niet mee met die bleiters die staan te janken dat ze minder subsidies krijgen”, begint Dirk zijn verhaal “Al die commotie is niet aan mij besteed. Een beetje druk zet er net toe aan om mooie dingen te creëren. Trouwens, vroeger, toen er helemaal geen subsidies te verdelen waren, werd er toch ook mooie kunst gemaakt”.

Dirk is fier dat hij geboren is op 25 oktober 1959 zoals Pablo Picasso in 1881. Tekenen en schilderen doet hij al meer dan 50 jaar. Al van zijn kinderjaren had hij het geluk naar de academie te kunnen gaan. De leraren die hem zijn bijgebleven en hem hebben gevormd zijn,  in volgorde van ontmoeting, Albert Schellemans, Willie Cools, Daniella Haesenbroeckx, Maurice Van Den Dries, Gilbert Van Hool, Rudy De Biévre en Edwig Goyvaerts.  Meer dan 30 jaar geleden tekende hij het bekende logo van de Schriekse Landelijke Gilde.

Waarheidsgetrouw, realistisch en details ondergeschikt aan de essentie genieten zijn voorkeur. Portretten is altijd een rode draad geweest in zijn werk, vanaf zijn kindertijd  was hij gefascineerd in het weergeven van het menselijk gelaat. “Als iemand kwaad is, een mop vertelt, moe of verdrietig is, dat is telkens te herleiden tot een bepaalde houding of beweging die ik tracht weer te geven”.

In IJssalon D’roomijs aan de Gommerijnstraat 12 te Heist kan je een 10-tal van zijn werken bewonderen bij een winterijsje. De tentoonstelling van Dirk Van Houtven in Baal aan de Baalsebaan 287 (naast de Kinderplaneet) is open op zaterdag 18 en zondag 19 januari, zaterdag 25 en zondag 26 januari, telkens van 13 tot 18 uur .

 

Nata

Fantasie- en stainless steel juwelen en accessoires voor dames en kinderen. Kom gerust een kijkje nemen, vrij in en uit!

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Decomundo

High-end Designmeubelen voor Binnen en Buiten.  

lees meer

Hoorcentrum Aerts

Hoorcentrum Aerts staat garant voor de beste hooroplossingen op maat. U kan er vrijblijvend terecht om uw gehoor te laten testen en informatie te vergaren over de best mogelijke opties om uw gehoor te verbeteren en te beschermen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier