Nieuws uit de regio

10-01-2020 - Baal

“Ik doe niet mee met die subsidie-bleiters”

Dirk van Houtven is niet alleen uitbater van het gezellig ijssalon D’roomijs aan de Gommerijnstraat tussen Heist-Goor en Grootlo. Hij leeft zich ook graag uit met zijn schilderspalet en heeft een overzichtstentoonstelling in Kunstcentrum Gesigneerd op ’t Zand aan de Baalsebaan 287 te Baal. Zijn grootste verdienste vindt hij zelf dat hij een “ niet gesubsidieerde kunstenaar” is, en daar is hij fier op.

“Ik doe niet mee met die bleiters die staan te janken dat ze minder subsidies krijgen”, begint Dirk zijn verhaal “Al die commotie is niet aan mij besteed. Een beetje druk zet er net toe aan om mooie dingen te creëren. Trouwens, vroeger, toen er helemaal geen subsidies te verdelen waren, werd er toch ook mooie kunst gemaakt”.

Dirk is fier dat hij geboren is op 25 oktober 1959 zoals Pablo Picasso in 1881. Tekenen en schilderen doet hij al meer dan 50 jaar. Al van zijn kinderjaren had hij het geluk naar de academie te kunnen gaan. De leraren die hem zijn bijgebleven en hem hebben gevormd zijn,  in volgorde van ontmoeting, Albert Schellemans, Willie Cools, Daniella Haesenbroeckx, Maurice Van Den Dries, Gilbert Van Hool, Rudy De Biévre en Edwig Goyvaerts.  Meer dan 30 jaar geleden tekende hij het bekende logo van de Schriekse Landelijke Gilde.

Waarheidsgetrouw, realistisch en details ondergeschikt aan de essentie genieten zijn voorkeur. Portretten is altijd een rode draad geweest in zijn werk, vanaf zijn kindertijd  was hij gefascineerd in het weergeven van het menselijk gelaat. “Als iemand kwaad is, een mop vertelt, moe of verdrietig is, dat is telkens te herleiden tot een bepaalde houding of beweging die ik tracht weer te geven”.

In IJssalon D’roomijs aan de Gommerijnstraat 12 te Heist kan je een 10-tal van zijn werken bewonderen bij een winterijsje. De tentoonstelling van Dirk Van Houtven in Baal aan de Baalsebaan 287 (naast de Kinderplaneet) is open op zaterdag 18 en zondag 19 januari, zaterdag 25 en zondag 26 januari, telkens van 13 tot 18 uur .

 

F&S Projects

Bij F&S ben je aan het juiste adres voor de houten binnen- en buitenafwerking van je woning. Houten vloeren, binnendeuren, terrassen of projecten op maat, ... er is geen project te zwaar.

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Decomundo

Decomundo is de specialist in het realiseren van je interieur en het bemeubelen van je terras.

lees meer

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

Speciale promoties Check het hier