Nieuws uit de regio

06-01-2020 - Heist-op-den-Berg

Cynthia heeft de touwtjes in handen

Al twintig jaar is Cynthia Van den Brande de vaste regie-assistente van SHAKE, de jeugdafdeling van het Heist Kamertoneel. Na vele (semi)professionele regisseurs te hebben bijgestaan, neemt ze voor de nieuwste productie ’Impact’ zelf de touwtjes in handen.

Shake staat voor Startende Heistse Acteurs brengen Keigoed Entertainment (of iets van die strekking). Voor haar immense opdracht om 16 jonge pubers in de hand te houden, kreeg Cynthia de hulp van Jodi Heremans.  Die was vroeger zelf actief bij Shake en volgt nu in Tilburg  (NL) een muzikale theateropleiding. Voor de zomer spendeerde de groep tijd aan improvisatie, beweging, status, stemgebruik met als afsluiter een ‘inspiratieronde’.  “Direct na de eerste kennismakingsrepetitie van 3 uur werden al snel gevoelens met elkaar gedeeld en persoonlijke dingen in de groep gegooid. Toen ik na de repetitie de deur dicht trok, voelde ik nog steeds de samenhorigheid van deze groep nazinderen, waar toch 6 nieuwkomers bij zaten. We gaan zelf een toneelstuk maken”, was het besluit van Cynthia. “Onder meer aan de toog tijdens de Ronde van Hallaar hoorde ik al eens commentaar over ‘de jeugd van tegenwoordig’. En dat is precies de doelgroep waarmee we werken. Samen met Jodi ben ik dan aan de slag gegaan om in grote lijnen een verhaal uit te tekenen. Op vakantie nam ik de camera vol fragmentjes van de improvisatieoefeningen mee. Terwijl mijn 3 ventjes aan het zwembad zaten, zat ik deze zomer te schrijven. Zo is ‘Imapct’ geboren”. Begin september is de eerste volledige versie van ‘Impact’ uit de printer gerold en werd vanaf toen duchtig gerepeteerd.  “Het resultaat is niet zomaar een toneelstuk, maar ‘ons’ stuk dat we ‘samen’ gecreëerd hebben.”

Kinderen worden steeds mondiger. Jongeren komen meer op straat om hun rechten te verdedigen. Zouden volwassenen niet beter de touwtjes wat strakker aantrekken? Of wordt het echt tijd dat ze een luisteren naar wat ‘de jeugd van tegenwoordig’ te zeggen heeft.

Op de planken ziet u Emile Mertens, Maxim Schollaert, Jolien Robbrecht, Nette Rombouts, Kaat Goossens, Fien Dyck, Emma Coeck, Karlijn Verhaegen, Sien Huybrechts, Floor Van Casteren, Kaat Van den Broeck, Emily Risteyn, Sien Verhaegen, Eliano Chika, Maarten Welters en Rhyss Van Nuffelen, jongeren tussen 13 en 18 jaar.

Opvoeringen in het theater aan de Kattestraat op 10 – 11 – 14 – 17 – 18 24 en 25 januari, telkens om 20.30 u en op 19 en 26 januari om 15 u.  Reservatie: www.heistskamertoneel.be of 0470 86 17 79

Bergstraatcomité

In de Bergstraat moet het aangenaam winkelen, wandelen en ontspannen zijn! Het Bergstraatcomité zorgt voor een mooie en levendige straat waar het fijn vertoeven is.

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Hair & Beauty Factory

Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging Ruime keuze aan professionele producten van topmerken. Voor zowel particulieren als professionelen

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Speciale promoties Check het hier