Nieuws uit de regio

04-12-2019 - Wiekevorst

Daarom zijn Heistenaars telaatkomers!

In de trouwzaal van het Heistse gemeentehuis kreeg burgemeester Vleugels de eerste fles van een nieuw Heists streekproduct: de Silky Swan gin. Volgens de Wiekevorstse producenten Nick Vervoort, Tijs Warpy en Patrick Vermeulen zou het drankje, dank zij de toegepaste kruiden lustopwekkend zijn en zowel bij de man als de vrouw de potentie verhogen. Hun inspiratie haalden ze bij de Heistse ‘telaatkomers’.

Ongeveer een jaar hebben de horecacollega’s Tijs en Nick van Restaurant De Verwant’ en Patrick van ’t Groen Hofke geëxperimenteerd met diverse kruiden. Ze lieten zich vooral leiden door de legende dat Heistenaars hun bijnaam van telaatkomers kregen omdat hun legerafvaardiging te laat kwam bij een belangrijke veldslag.  Als teken om hun onschuld en zuiverheid te benadrukken kozen ze voor een maagdelijk witte zwaan in hun wapenschild.

“Maar was dat wel zo maagdelijk en onschuldig?”, vragen de gin-brouwers zich af. “Of waren deze mannen niet liever gewoon bij hun vrouw gebleven om thuis de liefde te bedrijven in plaats van strijd te voeren op het slagveld.? Wij geloven alvast in de onschuld van onze inwoners en willen hierbij benadrukken dat Heistenaren liefdevolle, eerbiedige mensen zijn met een heel groot hart, maar diep van binnen warm als vuur! En dan mag je al eens te laat komen, niet?”.

Met deze insteek gingen ze aan de slag om een lekkere gin samen te stellen met ingrediënten van gekende en minder gekende afrodiasica zoals gember, paradijszaad, ginseng, selder, grote klis,.. middelen die zowel bij de man als de vrouw de potentie zouden stimuleren. Afgewerkt met een stukje chocolade, een takje rozemarijn en een premium tonic maar deze gin-tonic zeer toegankelijk door zijn bijzonder zacht smaak en kreeg daarom de naam Silky Swan gin.

“Onze gin is een drank om van te genieten, bij gezellige avonden, keuvelen over de dingen des levens en nadenken waar het echt om draait…. Oorlog voeren of de liefde bedrijven… wij weten alvast vast de bovenhand haalt!”, aldus de initiatiefnemers.

Ook burgemeester Vleugels was tevreden dat er in de mand van Heistse streekproducten ook iets steviger kan toegevoegd worden dan een stukje kaas of potje yoghurt.

Silky Swan gin kan je proeven bij De Verwant en ’t Groen Hofke in Wiekevorst en ligt binnenkort in de rekken van verschillende Heistse handelaars. Online bestellen kan op www.silkyswangin.be

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

Indigo

Juwelen - Handtassen - Piercings

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Speciale promoties Check het hier