Nieuws uit de regio

02-12-2019 - Keerbergen

De warmste gymweek

Tijdens de Warmste Week toont turnclub de Gympies hun warme hart. Kijklustigen worden uitgenodigd tijdens de 'Warmste Gymlessen' waar ze in ruil voor een vrije gift kunnen genieten van een open training. Daarmee steunen ze drie goede doelen: 'Met lege handen', de Huntington Liga en Music for Kids, stuk voor stuk goede doelen die een rechtstreekse band hebben met leden van de club. Ze houden tijdens de Warmste Week ook een verkoopactie in de gymzaal of de aanpalende gang.

Met lege handen
Initiatiefneemster Kate Vercaeren is de mama van Margo Saliën, die al jarenlang lid is van de Gympies. Margo heeft twee zussen, Hannelore en Elien. Elien werd op 30 november 2010 levenloos geboren. Een zware klap voor het gezin. Bij de vzw Met lege handen vindt Kate lotgenoten die haar helpen om het verlies een plaats te geven. Ondertussen is Kate ook bestuurslid van de vzw en via acties zoals de Warmste Week probeert ze middelen in te zamelen om de werking van de vzw te ondersteunen.

​Met Lege Handen verkoopt vergeet-mij-nietjes

  • op woensdag 18 december van 9u tot 11u in zaal PZ1 en van 16u tot 19u in de gymzaal
  • op donderdag 19 december van 20u tot 21u in zaal PZ1.

Huntington Liga
Grietje Aerts is de mama van twee leden van de Gympies, Lien en Wout Andries. Twaalf jaar geleden werd bij Grietje de ziekte van Huntington vastgesteld, een erfelijke aandoening die bepaalde delen van de hersenen aantast.  Dit uit zich in motorische, cognitieve en psychische symptomen: spierstijfheid, spraakmoeilijkheden, slikproblemen, ...  De Huntington Liga zet zich in om de ziekte onder de aandacht te brengen en financieel bij te dragen tot de ontwikkeling van medicatie.

De Huntington Liga verkoopt snoep, noten en chocolade

  • op ​zaterdag 14 december van 10u tot 12u30 in de gymzaal
  • op maandag 16 december van 18u tot 19u in de gymzaal en van 20u tot 21u in zaal PZ1.

Music for Kids
De achtjarige Marie-Laure Uytterhoeven is een vertrouwd gezicht in de gymzaal. Deze immer opgewekte meid is een bezig bijtje: turnen, hockey, ballet en celloles staan wekelijks op het programma. Dit lukt alleen als ze wekelijks levensnoodzakelijke medicatie krijgt. Marie-Laure heeft immers een primaire immuundeficiëntie (PID). De vzw Music for Kids sponsort het KID-fonds, dat de zorg van deze kinderen en het wetenschappelijke onderzoek naar de aandoening ondersteunt.

Music for Kids verkoopt wafeltjes, kaarsjes en bellenblazers

  • op ​zaterdag 14 december van 10u tot 12u30 in de gymzaal
  • op maandag 16 december van 18u tot 19u in de gymzaal en van 20u tot 21u in zaal PZ1.

Meer info: www.gympies.be/warmste-week

Anna-Mit

Ontbijt- en lunchbar

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Speciale promoties Check het hier