Nieuws uit de regio

01-12-2019 - Beerzel

“Ge leeft mor ene kiejer”

Op zondag 8 december stelt  de Beerzelse folkgroep Circo Maximo hun eerste album voor: Bataklank verwijst naar de uitdrukking ‘den hele bataklang’, het hele zootje, een verzameling van ‘belgicana-folk’ zoals ze zelf hun muziek noemen.

Circo Maximo werd dit voorjaar nog wereldberoemd door hun overwinning in het Utrechts Kleinkunst Festival. Voor de band was het een unieke ervaring: “Een hele zaal vol Nederlanders in hun beste Kempisch dialect ‘ge leeft mor ene kiejer’ horen zingen… het doet iets mee met een mens!”.

De groep bestaat uit 5 veertigers met een gezamenlijk verleden tot in hun pampertijd, een uitgeweken Bruggeling en een jonkie met een oude ziel. Hun ervaringen in rock, folk, bluegrass, country, klassiek en zelfs dance combineren ze tot belgicana-folk of ‘folk wit a serious twist’. De teksten eigentijds, soms met een randje geschiedenis én in het dialect waarin ze zich thuis voelen: het Zuid-Kempisch. Voeg dit samen met een eerder ongewone combinatie van instrumenten ( van doedelzak tot stoofbuis!) en je komt tot een geheel dat niet alleen de pure folk-liefhebber kan smaken.

‘Bataklank’ – De titel is een samenraapsel vanwoorden die aansluiten bij wat Circo Maximo is en doet. De hele bataklang, omdat het telkens puzzelen is om elk instrument en elk bandlid een plaat te geven in een nummer. De graaicultuur (Altijd maar meer), de overtocht met de Red Star Line (New York(, gebroken relaties (Stil in huis) of vrienden die gemist worden (Helden aan de muur)…: het zijn maar enkele van de thema’s die verwerkt zitten in de songs. De muziek is, nog meer dan vroeger, doorweven van de invloeden die elk bandlid met zich meebrengt.

Op 14 december treedt Circo Maximo ook op in De Schapenstal in ’t Zonderschot en volgend jaar op 25 april in de parochiezaal van Booischot tijdens de 11de editie van Bergfolk.

Line-up:
Jorn Torfs (43  Beerzel) - Doedelzak, allerhande fluitjes, stem
Sven Lens (33 Heist-op-den-Berg) – Bas
Bert Schoovaerts (42Heist-op-den-Berg) - Ukulele, Gitaar, Stem
Kristof Van Herck (42 Beerzel) – Cajon
Arne Troffaes (41 Grasheide) - Strijker, Viool
Erik Meuris (42 Itegem ) – Stem
Henk Dom (43 Putte) - Andere, Gitaar

Boexstaens Optiek

U wil toch ook het beste voor uw ogen? Bij Boexstaens Optiek kan je terecht vooreen uitgebreide keuze brillen, zonnebrillen en kinderbrillen maar ook voor lenzen.

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

De 46

U kan er genieten van (h)eerlijke Franse en Italiaanse keuken. De gerechten worden volledig zelf bereid met verse,hoogwaardige kwaliteitsproducten. De pasta's en pizza's kunnen ook afgehaald worden.

lees meer

Dansstudio Kick-iT

Dansschool, danslessen, workshops, verkoop danskledij

lees meer

Speciale promoties Check het hier