Nieuws uit de regio

29-11-2019 - Heist-op-den-Berg

Heistse jongeren weerbaarder maken

Strong Schools is een project van de Heistse middelbare scholen, Rotary en team Gelijke Kansen van de gemeente Heist. Opzet van het project is jongeren sensibiliseren rond armoede en verwante thema’s, die elk jaar variëren. Het startmoment was bij de Sociale Kruidenier in de gebouwen van de Kringwinkel. De voorbije maanden werden kruidenierswaren voor het sociale project ingezameld  die nu werden afgeleverd.

De deelnemende middelbare scholen zijn het IMG, Sint-Lambertus, Atheneum Heist ’t lab en ’t Atelier en Heilig Hart-college.  Van Rotary kregen ze alvast een laptop om hun werking te optimaliseren. In de gebouwen van de Sociale Kruidenier werd een hele boel producten afgeleverd die de voorbije maand werden ingezameld: van pasta  over cornflakes tot olijfolie en koekjes. Allemaal producten die ter beschikking gesteld worden van de meer dan 200 gezinnen die op regelmatige basis langskomen om op een goedkope manier hun boodschappen in te doen

De scholen werken in de eerste graad preventief rond het thema sociale media en verslaving (gamen, internet, gsm, …).  Ze nemen het thema op in hun lessen, bieden vormingen en workshops aan, laten getuigen aan het woord, … Ze hebben de daad al bij het woord gevoegd en begonnen met het spel Enter Escape, dat gaat over de gevaren van sociale media. De jongeren van de derde graad krijgen een rondleiding in het Heistse budgethuis dat binnenkort opnieuw zijn deuren opent op ’t Werft in samenwerking met de Huisvestingsmaatschappij. Daar leren ze hoe het is om alleen te gaan wonen en krijgen een kijk op de kosten. Ze maken op visuele en interactieve manier kennis met tal van dagelijkse financiële en budgetgerelateerde info.  Zo wordt in de keukenkast het verschil getoond tussen merkproducten en de witte producten. Hoeveel kost het als je het licht onnodig laat branden? Waarom laat je beter elektrische toestellen niet in stand-by modus staan? Waarom is zelf koken beter dan een kant-en-klaar-maaltijd?  Dat alles leren ze in het pop-up budgethuis, een project dat loopt van 6 januari tot 14 februari.

Eind april 2020 is er een slotmoment van het project Strong Schools “met leuke en actieve elementen zodat ze hopelijk niet op hun gsm zitten te kijken”, aldus schepen Kelly Van Tendeloo

Zoë & Zita

Een uniek aanbod van feestjurken, dagjurken en jumpsuits

lees meer

New Van Heukelom

Bij New Van Heukelom aan de Liersesteenweg vind je allerlei kantoor- en schoolmateriaal, van paperclips en nietjesmachines over balpennen tot mappen in alle maten, maar ook computers, tablets, printers en toebehoren.

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Heytens

Op zoek naar het geknipte deco-idee? Welke stijl u ook verkiest, bij Heytens vindt u inspiratie bij de vleet. Kiezen uit het ruime aanbod stoffen en materialen, opmeten en laten plaatsen. Op naar een nieuw interieur?

lees meer

Speciale promoties Check het hier