Nieuws uit de regio

21-11-2019 - Wiekevorst

Dolle komedie in de fanfarezaal

In zaal Sint Jan geeft Toneelkring Sint Jansvrienden niet minder dan 9 voorstellingen van de dolle komedie Pekel & Haring van Ivo Maes. Het is hun eerste productie sinds het overlijden van ‘toneelmoeder Gaby Mols’.  

Peter en Harry vormen een “plaatselijk bekend” komisch duo, genaamd ‘Pekel & Haring’.Ze repeteren al jaren bij tante Flor, in een schuurtje dat aangebouwd is aan haar café. Geen problemen dus, ware het niet dat de nieuwe buurman op een doordachte manier het schuurtje in huur krijgt. Pekel en Haring mogen vanaf dan de repetities wel op hun buik schrijven. En dat juist voor een optreden bij de vrouwengilde. Erger nog, bij dat optreden zal een bekend manager, die het duo nationaal kan laten doorbreken, hen komen bekijken. Oorlog dus!

Het was Gaby Mols, die na het teloor gaan van de operettes, de grote promotor was van het toneelleven binnen de fanfare. “De laatste jaren was ze minder prominent actief”, vertelt Gino Van Lommel, “maar ‘achter de schermen’ was ze nog altijd actief. Ze had haar vast plaatsje op een stoel tegen de radiator”.

Op de planken ziet u Hans De Haes, Martine Ilands, Tineke Campi, Charlotte Cools, Dieter De Wit, Jorien Deckers, Koen Nijs, Jos Van der Steen, Bert Van Rompaye, Koen Van der Cammen, Roger Hoefkens, Bernd Vennekens, Zeno Van der Steen, Josse Heylen  en Diane Ver der Steen. De bende wordt in goede banen geleid door regisseurs Bert Van Rompaye en Gino Van Lommel. De toekomst voor Toneelkring Sint Jansvrienden ziet er alvast goed uit want de jongste acteurs zijn pas 8 en  10 jaar oud.

Opvoeringen in zaal Sint Jan aan de Dalstraat te Wiekevorst (bij sporthal De Wimpel) op 23, 26, 29 en 30 november, op 3, 6 en 7 december, telkens om 20 u; op zondag 24 november om 19 u en op zondag 1 december om 14.30 u.  Kaarten reserveren via guido.milis@hotmail.com, via 014 26 58 88 of 0475 78 31 53

 

Nata

Fantasie- en stainless steel juwelen en accessoires voor dames en kinderen. Kom gerust een kijkje nemen, vrij in en uit!

lees meer

De Hoofdzaak - Pruikeninstituut

De Hoofdzaak is echter meer dan alleen een kapsalon en onderscheidt zich misschien nog het meest met hun oplossingen voor kleine of grote haarproblemen. Samen met u gaan ze op zoek naar een passende oplossing want haarproblemen verschillen van persoon tot persoon.

lees meer

Maris Natuursteen

Enorme voorraad - Snelle levering - Scherpe prijzen - Eigen vakkundige plaatsingsdienst

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Speciale promoties Check het hier