Nieuws uit de regio

09-11-2019 - Heist-op-den-Berg

Het nieuwe kantoor van Jan De Haes

“Zie je ginds die 2 bergjes. Rechts is Beerzelberg en links is de Heistse berg”, aldus Jan De Haes vanuit de vergaderzaal van de Bestendige Deputatie van de provincie. Het nieuwe kantoor van de Heistse provinciedeputé ligt op de 13de verdieping van het pas geopende Provinciehuis aan de Koningin Elisabethlei in Antwerpen.

Met zijn 57 meter hoog komt het nieuwe provinciegebouw ongeveer aan de navel van de O.LVrouwkathedraal, maar door haar unieke scheve constructie en 683 driehoekige ramen wordt het alvast een nieuwe landmark in de Antwerpese skyline. Het gebouw verbruikt geen stookolie of gas maar slaat de warmte van de zomer tot 100 meter diep op in de grond om in de winter weer naar boven te brengen.

Op de 13de verdieping heeft het provinciebestuur met gouverneur Cathy Berx haar kantoren. Jan De Haes beseft dat de provincies als bestuursniveau ter discussie staan. “Het gebouw werd reeds meer dan 10 jaar geleden geconcipieerd omdat het vorige echt aftands was.  Als de provincies ooit zullen afgeschaft worden, dat zullen de administratieve taken toch nog steeds moeten verwerkt worden. Persoonlijk vind ik dat het beleid op deze manier toch dichter bij de bevolking staat. “

In zijn Antwerps kantoor heeft De Haes een prachtig uitzicht over de skyline van Antwerpen en de bocht van de Schelde. Het provinciebestuur is sedert de laatste verkiezingen sterk afgeslankt  met bijvoorbeeld slechts 4 in plaats van 6 deputés. “Het werk is echter niet in die mate verminderd, wat betekent dat ik 5 dagen per week lange werkdagen maak en in ’t weekend af en toe ook nog bezig ben”.

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Het Derde Bedrijf

Brasserie en Theatercafé Het Derde Bedrijf is gevestigd in CC Zwaneberg. Het is de ideale plaats om te genieten van een lekkere snack, maaltijd of drankje, zowel binnen als buiten op het fantastische terras met zicht op het Cultuurplein.

lees meer

Maris Natuursteen

Enorme voorraad - Snelle levering - Scherpe prijzen - Eigen vakkundige plaatsingsdienst

lees meer

Speciale promoties Check het hier