Nieuws uit de regio

23-10-2019 - Berlaar Heikant

Het 7de beste bierfestival ter wereld

Dit weekend staat Berlaar-Heikant drie dagen lang in het teken van bier en plezier. De Heikantse Bierfeesten zijn een uit het Heikantse leven niet meer weg te denken evenement, een festijn voor de levensgenieter, de bierliefhebber, het feestvarken. De Heikantse Bierliefhebbers nodigen iedere liefhebber van het gerstenat voor de 32ste keer uit op 25 – 26 en 27 oktober uit in zaal Familia aan de Aarschotsebaan 105 te Berlaar-Heikant, op vrijdag vanaf 20 u, op zaterdag en zondag vanaf 15 u.

De Amerikaanse beer writer Chuck Cook noemde de Heikantse Bierfeesten in het Amerikaanse biermagazine “Beer Celebrator” het zevende beste bierfestival van alle “beer fests” die hij al bezocht ter wereld. Inderdaad, de Heikantse Bierfeesten zijn een drie dagen durende mix van voorzichtig proeven en genieten tot uitbundig feesten. Vrijdag- en zaterdagavond de vlam in de pan met live bands die de pannen van het dak spelen: op vrijdagavond komt de rock coverband D.C. Section en zaterdagavond is de in Berlaar-Heikant wereldberoemde covergroep Triplex te gast.  Zaterdag- en zondagnamiddag zijn eerder rustige momenten om  gezellig met mekaar te keuvelen en de méér dan 70 gepresenteerde biertjes uit de 329 erkende Belgische brouwerijen te becommentariëren. Zondagnamiddag komt de plaatselijke fanfare Willen is Kunnen nog een mini-concertje geven.

De Heikantse Bierliefhebbers hebben ook hun eigen biertje waar ze, na diverse probeersels, heel content over zijn. Voor het eerst gebrouwen in de ketels van brouwerij-stokerij Pirlot te Zandhoven ter gelegenheid van hun 25ste verjaardag. Ze vertrokken van een recept van af en toe hobbybrouwers en voor altijd broers Flor en Jef De Vos. Hun eerdere creaties Voskesbier en vooral Vrijdag de Dertiende waren de basis voor het clubbier dat de welluidende en toch wat mysterieuze naam ’n H-ke kreeg.

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Paul De Preter

Keiharde kwaliteit is de specialiteit van Paul De Preter. In hem vindt u de ideale partner voor al uw realisaties met vloeren, wandtegels, badkamerrenovaties, natuursteen, enz...    

lees meer

't Paviljoen

Bij 't Paviljoen smul je van kwaliteitsvolle mosselen die er maar liefst op 11 verschillende wijzen bereid worden. Verder tovert men hier steeds seizoensvariaties op tafel en staan er ook heel wat vis- en vleesgerechten op de kaart.

lees meer

Fietsen Moons Roger

verkoop fietsen - fietskledij - elektrische fietsen - fietsaccessoires - herstellingen Meer dan 25 jaar ervaring

lees meer

Speciale promoties Check het hier