Nieuws uit de regio

18-10-2019 - Heist-op-den-Berg

Met blote benen naar school

Koud was het niet maar er stond toch een stevige wind toen vele Heistse jongeren vrijdagochtend met blote benen naar school gingen. De jeugdraad trakteerde iedereen die in uniform van de jeugdbeweging kwam met een ontbijt, aan het Torengebouw of aan de parochiezaal van Heist-station.

400 pistilets en sandwichen, vele liters koffie, fuitsap en chocomelk en nog een wafel als dessert stonden te wachten op enkele honderden jongeren. In Vlaanderen gaan meer dan 250.000 jongeren elke week naar de samenkomsten hun jeugdbeweging en dat aantal is nog steeds stijgende. In Heist-op-den-Berg is dat vooral Chiro en in mindere mate KLJ en scouts. Ze brengen er hun vrije tijd door en maken er vrienden voor het leven. En dat willen ze met een eigen feestdag vieren!

Jeugdbewegingen bieden een model aan waar je verschillende leeftijdsgroepen doorloopt en tot slot je kan inzetten als leid(st)er. Spel, groep, groei en ontplooiing staan centraal! Je doet er heel wat ervaring op, die je je hele leven blijft meedragen.  De eindverantwoordelijkheid van een groep ligt bij jongeren zelf.

De Heistse jeugdraad, die samen met het Team Jeugd en Sport van de gemeente, instond voor de organisatie, heeft zopas een enquête gehouden onder de jeugdverenigingen om te peilen naar hun noden en wensen. En Maxim Rymenants van de jeugdraad kondigde nog een andere traktatie aan: Zoals ieder jaar presenteert de Jeugdraad in de Boxz een avond vol met feest, ambiance en sfeer. Dit jaar komen niemand minder dan De Romeo’s langs op 22 november in CC Zwaneberg. Support wordt verzorgd door de Heistse trots Lexington Steel. Na het concert van De Romeo’s maakt DJ Bassarts er nog een fijn feestje van! Voor de 200 vrijkaarten hou je de Facebookpagina ‘jeugdraad heistopdenberg’ en ‘sport en jeugd Heist’ in het oog.

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

Asian Kitchen

Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Lingerie Christiann

Een mooi lingeriesetje, een opvallende bikini, stijlvol badpak of homewear? Bij Lingerie Christiann in de Bergstraat kies je voor de stijl die het best bij jou en je figuur past zodat je je extra vrouwelijk kan voelen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier