Nieuws uit de regio

13-10-2019 - Hallaar

Geen knip in het Donatuspad

De Heistse gemeenteraad weigert om het tracé van het Donatuspad te wijzigen om een parkeerweg aan te leggen. De eigenaar van de twee percelen, links en rechts van de veel gebruikte ‘trage weg’ wou het pad kruisen met een 4 meter brede verkeersweg om een woonproject van 12 wooneenheden te realiseren.

Het Donatuspad begint aan de Broekstraat, ter hoogte van de parochiezaal om uit te komen op de Leopoldlei ter hoogte van het Donatuskapelletje. “Rekening houdend met het woonprogramma van 12 wooneenheden, 15 parkeerplaatsen in de parkeerkelder onder het woonerf en 9 bezoekersparkings op het driehoekig perceel vlakbij de Leopoldlei, kan gesteld worden dat er een aanzienlijk aantal verkeersbewegingen zou worden gegenereerd”, aldus de motivatie van het gemeentebestuur. “Er blijft onvoldoende duidelijkheid bestaan hoe de kruisende bewegingen van op- en afrijdende auto’s en zwakke weggebruikers op de trage weg voldoende veilig kunnen verlopen”.

Deze weigering is alvast een opsteker voor enkele buurtbewoners die ook wijzen op de bijzonder gevaarlijke aansluiting in de bocht van de Leopoldlei waar de bestaande krantenwinkel het zicht zeer sterk zou belemmeren voor wagens die uit de aan te leggen oprit zouden komen. Bovendien zou het laatste stukje groen in Hallaar-centrum verdwijnen. Raadslid Tim Teurfs stelde voor om op de Leopoldlei een oversteekplaats te voorzien zodat zwakke weggebruikers vanuit het Donatuspad veilig hun weg kunnen voortzetten in de tegenoverliggende Donatusstraat.

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

De Hoofdzaak - Pruikeninstituut

De Hoofdzaak is echter meer dan alleen een kapsalon en onderscheidt zich misschien nog het meest met hun oplossingen voor kleine of grote haarproblemen. Samen met u gaan ze op zoek naar een passende oplossing want haarproblemen verschillen van persoon tot persoon.

lees meer

Lapperre Hoorcentrum

Hoorcentrum Lapperre staat voor hoorkwaliteit voor het leven. In uw Lapperre hoorcentrum neemt de audioloog de tijd om naar u te luisteren en samen de oplossingen te overlopen. Zo kunnen we uw gehoor optimaal beschermen en u opnieuw laten genieten van het plezier om goed te horen.

lees meer

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

Speciale promoties Check het hier