Nieuws uit de regio

08-10-2019 - Heist-op-den-Berg

Gratis een stuk eerlijke chocolade

Wie op zaterdag 12 oktober tussen 9.30 en 17 u met een lege chocoladeverpakking van eender welk merk langs komt in de Wereldwinkel in het gebouw van de Kringwinkel in de Noordstraat, krijgt gratis een Bite to Fight chocoladetablet van 200 gram. Op die manier wordt de Week  van de Fair Trade op een originele manier afgesloten.

“De Oxfam-Wereldwinkels uitten eind vorig jaar ambitieuze doelstellingen voor duurzame Belgische chocolade”, begint May Dierckx het verhaal. “De chocolade-industrie, de supermarkten, de overheid en het middenveld maakten zich sterk om er tegen 2030 voor te zorgen dat de cacao die verwerkt wordt in Belgische chocolade afkomstig is van boeren die minimaal een leefbaar inkomen verdienen. Uit recent onderzoek blijkt immers dat het gros van de West-Afrikaanse cacaoboeren nog steeds in extreme armoede leeft”.

Met de nieuwe Bite to Fight repen lanceren de Wereldwinkels opnieuw een oproep aan iedereen in de sector om zich te engageren.  Een aantal bedrijven en supermarkten zetten al de eerste positieve stappen. “Nu is het zaak om iederéén met een hart voor Belgische chocolade mee aan boord te krijgen”, aldus May.

In de Wereldwinkel zijn nog heel wat andere producten te verkrijgen: koffie, thee, chips en een mooi assortiment wijnen. Op zaterdag 16 november is er in de ontmoetingsruimte op de site van de Kringwinkel van 13.30 tot 17 u een wijnproefnamiddag met wereldwijnen. En voor wie binnen enkele weken op zoek is naar een origineel cadeautje, moet eens komen neuzen in het artisanaat dat in de Wereldwinkel wordt aangeboden.

't Spinnewiel

't Spinnewiel is de ideale plek om even halt te houden voor, tijdens of na een wandeling langs de Nete. Je geniet er aan de gezellige, authentieke hoeve van een drankje, hapje of uitgebreid diner.

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

Lingerie Christiann

Een mooi lingeriesetje, een opvallende bikini, stijlvol badpak of homewear? Bij Lingerie Christiann in de Bergstraat kies je voor de stijl die het best bij jou en je figuur past zodat je je extra vrouwelijk kan voelen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier