Nieuws uit de regio

08-10-2019 - Heist-op-den-Berg

Gratis een stuk eerlijke chocolade

Wie op zaterdag 12 oktober tussen 9.30 en 17 u met een lege chocoladeverpakking van eender welk merk langs komt in de Wereldwinkel in het gebouw van de Kringwinkel in de Noordstraat, krijgt gratis een Bite to Fight chocoladetablet van 200 gram. Op die manier wordt de Week  van de Fair Trade op een originele manier afgesloten.

“De Oxfam-Wereldwinkels uitten eind vorig jaar ambitieuze doelstellingen voor duurzame Belgische chocolade”, begint May Dierckx het verhaal. “De chocolade-industrie, de supermarkten, de overheid en het middenveld maakten zich sterk om er tegen 2030 voor te zorgen dat de cacao die verwerkt wordt in Belgische chocolade afkomstig is van boeren die minimaal een leefbaar inkomen verdienen. Uit recent onderzoek blijkt immers dat het gros van de West-Afrikaanse cacaoboeren nog steeds in extreme armoede leeft”.

Met de nieuwe Bite to Fight repen lanceren de Wereldwinkels opnieuw een oproep aan iedereen in de sector om zich te engageren.  Een aantal bedrijven en supermarkten zetten al de eerste positieve stappen. “Nu is het zaak om iederéén met een hart voor Belgische chocolade mee aan boord te krijgen”, aldus May.

In de Wereldwinkel zijn nog heel wat andere producten te verkrijgen: koffie, thee, chips en een mooi assortiment wijnen. Op zaterdag 16 november is er in de ontmoetingsruimte op de site van de Kringwinkel van 13.30 tot 17 u een wijnproefnamiddag met wereldwijnen. En voor wie binnen enkele weken op zoek is naar een origineel cadeautje, moet eens komen neuzen in het artisanaat dat in de Wereldwinkel wordt aangeboden.

Zakenkantoor Gorris (AXA)

Zakenkantoor Gorris, uw AXA bank en kredietagent in Heist-op-den-Berg. Het dynamische team staat klaar voor al uw financiële vragen omtrent kredieten, beleggingen, erven, sparen, ... Wij willen dat de klanten zich 'thuis' voelen.

lees meer

Gunter Bosmans

Kasseien - Kleiklinkers - Natuursteen - Recuperatiesteen … Gelegd of voor de doe-het-zelver

lees meer

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

Iverans

Iverans is een gezellig restaurant in Beerzel waar je proeft van lekkere vis- en vleesgerechten, lichte salades en pittige wok- en pastaschotels.  Het is er bovendien heerlijk vertoeven op het ruime, groene terras.

lees meer

Speciale promoties Check het hier