Nieuws uit de regio

06-10-2019 - Heist-op-den-Berg

Samengaan van jazz en fanfaremuziek

Voor het eerst geeft pianist Jef Neve een concert, samen met een fanfare. Op zaterdag 12 oktober om 20 u speelt de vermaarde jazzmuzikant samen met de K. Fanfare De Berthoutzonen uit Hallaar in de grote schouwburg van Cultuurcentrum Zwaneberg.

Dank zij het netwerk van dirigent Bert Van Thienen konden de Berthoutzonen de componist van de soundtracks van 'De helaasheid der dingen' en 'In Flanders Fields  strikken voor ‘BeNEVEld’, een concert met vooral werk van Jef Neve. Van Thienen heeft de nodige arrangementen voor fanfare geschreven zodat  een programma werd samengesteld om fanfareklanken, jazz en klassiek te laten versmelten. Zo wordt Neve’s compositie “Vagrants Colony, A Hymn” voor het eerst gebracht in een bewerking voor fanfare. Daarnaast brengen piano en orkest een bloemlezing uit het album ‘Spirit Control’ en maken ze een bokkensprong naar de befaamde ‘Rhapsody in Blue’ van George Gershwin.

Samen met nog 8 andere topfanfares in Vlaanderen vormen de Berthoutzonen de vereniging Fanfarissimmo, een verzameling van de beste fanfares van Vlaanderen. Om de beurt laten de leden enkele fanfarewerken componeren die een jaar lang alleen door het betrokken orkest worden uitgevoerd. In Zwaneberg krijgen de toeschouwers de première van ‘PHeaton opus 8’, geschreven door Bart Watté, soloklarinettist van de Gidsen en ‘Night Glow’ van Ben Hollings (GB). “Laat u beNevelen door een prachtige symbiose van piano en fanfareorkest en ga muziekdronken naar huis…”, aldus voorzitter Marc De Raet. De parterre van Zwaneberg is al volledig uitverkocht maar op het balkon zijn nog enkele plaatsen.

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Skinfit

Hoogkwalitatieve sportkleding. Geweldige natuurbelevenissen en intensieve lichaamservaring inspireerden dit hoogkwalitatieve merk om de perfecte functionele kleding te vervaardigen zodat het aangenaam sporten en bewegen is in de vrije natuur.

lees meer

Decomundo

Decomundo is de specialist in het realiseren van je interieur en het bemeubelen van je terras.

lees meer

Speciale promoties Check het hier