Nieuws uit de regio

06-10-2019 - Heist-op-den-Berg

Samengaan van jazz en fanfaremuziek

Voor het eerst geeft pianist Jef Neve een concert, samen met een fanfare. Op zaterdag 12 oktober om 20 u speelt de vermaarde jazzmuzikant samen met de K. Fanfare De Berthoutzonen uit Hallaar in de grote schouwburg van Cultuurcentrum Zwaneberg.

Dank zij het netwerk van dirigent Bert Van Thienen konden de Berthoutzonen de componist van de soundtracks van 'De helaasheid der dingen' en 'In Flanders Fields  strikken voor ‘BeNEVEld’, een concert met vooral werk van Jef Neve. Van Thienen heeft de nodige arrangementen voor fanfare geschreven zodat  een programma werd samengesteld om fanfareklanken, jazz en klassiek te laten versmelten. Zo wordt Neve’s compositie “Vagrants Colony, A Hymn” voor het eerst gebracht in een bewerking voor fanfare. Daarnaast brengen piano en orkest een bloemlezing uit het album ‘Spirit Control’ en maken ze een bokkensprong naar de befaamde ‘Rhapsody in Blue’ van George Gershwin.

Samen met nog 8 andere topfanfares in Vlaanderen vormen de Berthoutzonen de vereniging Fanfarissimmo, een verzameling van de beste fanfares van Vlaanderen. Om de beurt laten de leden enkele fanfarewerken componeren die een jaar lang alleen door het betrokken orkest worden uitgevoerd. In Zwaneberg krijgen de toeschouwers de première van ‘PHeaton opus 8’, geschreven door Bart Watté, soloklarinettist van de Gidsen en ‘Night Glow’ van Ben Hollings (GB). “Laat u beNevelen door een prachtige symbiose van piano en fanfareorkest en ga muziekdronken naar huis…”, aldus voorzitter Marc De Raet. De parterre van Zwaneberg is al volledig uitverkocht maar op het balkon zijn nog enkele plaatsen.

Middenstand Putte

Middenstand Putte verenigt de Putse handelaars om van Putte een bruisend winkelcentrum te maken. Ze organiseren o.a. de Putse Feesten, de eindejaarsactie en koopzondagen.

lees meer

Cosmedics

Huid, laser en licht expertisecentrum.  Unieke samenwerking met Prohairclinic voor al je vragen over huid, lichaam en haar.

lees meer

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

Speciale promoties Check het hier