Nieuws uit de regio

21-09-2019 - Heist-op-den-Berg

"Graag zien, hebt ge daar wel tijd voor?"

Op diverse plaatsen in Heist staan gele billboards met aparte slogans als “Ik ben ongevaarlijk, ge moogt mij volgen”, “Graag zien, hebt ge daar wel tijd voor? “ of ‘Zijt ge te vertrouwen’.  Dat zijn aandachtstrekkers voor een bijzondere tentoonstelling in CC Zwaneberg, naar aanleiding van 20 jaar Stuw Heist, een afdeling van Jeugdzorg Don Bosco.

Stuw Heist is gevestigd in de gebouwen van de Kringwinkel aan de Noordstraat, maar treedt zelden naar buiten omwille van de privacy van de kansarme, kwetsbare jongeren waarmee ze werken. Ter gelegenheid van hun 20ste verjaardag organiseren ze een studiedag voor professionelen en een tentoonstelling voor het grote publiek rond ‘hechting’. “De wijze waarop we ‘gehecht’ zijn, is zeer bepalend in ons leven”, vertelt Michelle Ferket van Stuw Heist. “Ongeveer 30 % van de mensen voelt zich onveilig, heeft het moeilijk om anderen in vertrouwen te nemen of kan niet lang dezelfde mens vertrouwen, soms een kwestie van aantrekken en afstoten of misschien moeilijk met kinderen omgaan. ‘Hechting’ gebeurt vooral in het 1ste levensjaar maar door verschillende omstandigheden kan dat soms moeilijk doorgaan”.

De slogans op de billboards werden gekozen door Lies Jacobs, die eerder ook kinderprentenboeken uitbracht en begeleidster is van workshops Stuw.  “Uit eigen ervaring heb ik bijvoorbeeld ondervonden dat pleegkinderen dikwijls problemen hebben met hechtign”, vertelt Lies.

Beneden in de exporuimte worden bezoekers bewust gemaakt over het belang van een goede hechting en wil jongeren een stem geven. Illustratrice Lies Jacobs is al lange tijd met jongeren op een artistieke manier bezig rond het thema ‘hechting’. Boven maakt beeldend kunstenaar Samuel Vanderveken, samen met vijf andere kunstenaars, een tentoonstelling die aansluit bij de thematiek. Verwacht een serene tentoonstelling waar er ruimte en tijd wordt gemaakt om de afzonderlijke kunstwerken te bewonderen en een band mee aan te gaan. De betrokken kunstenaars, Katleen Vinck, Suleika Van der Jeugdt, Evelien Gysen, Peter Rune Christiansen (D) en Mikkel Olaf Eskildsen (DK), zijn allen kunstenaars die visueel verrassend en expressief werk realiseren. De tentoonstelling is vrij te bezoeken van 34 oktober tot 11 novembner. Op maandag, dinsdag en vrijdag van 9 tot 17 uur, woensdag van 9 tot 20 uur, donderdag van 13 tot 17 uur, zaterdag van 10 tot 17 uur en zondag van 14 tot 17 uur.

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Skinfit

Hoogkwalitatieve sportkleding. Geweldige natuurbelevenissen en intensieve lichaamservaring inspireerden dit hoogkwalitatieve merk om de perfecte functionele kleding te vervaardigen zodat het aangenaam sporten en bewegen is in de vrije natuur.

lees meer

Asian Kitchen

Sushi, wok & grill Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Speciale promoties Check het hier