Nieuws uit de regio

20-09-2019 - Heist-op-den-Berg

Vink Heist-op-den-Berg 50 jaar jong

In het Heistse industriepark viert het bedrijf Vink een halve eeuw aanwezigheid in België. Na eerste een kleine vestiging in Mechelen huist de distributeur van kunststoffen sedert 1974 op haar huidige vestigingsplaats waar de site recent nog met 30 % werd uitgebreid.

In de loop van een halve eeuw is Vink uitgegroeid van 3 werknemers naar 165 krachten met een omzet van 57 miljoen euro per jaar. Van het versnijden en verdelen van eenvoudige kunststofplaten is het gamma uitgebreid tot de meeste gesofistikeerde folies, sandwichpanelen, dubbelwandige leidingen en nog veel meer. Vink is niet alleen distributeur van diverse kunststoffen, maar fabriceert in dat materiaal ook de meest uiteenlopende  zaken, gaande van 12000 miniscule ringetjes transportmachines tot een complete brug in kunststof versterkt met glasvezel.

Bij Vink beseffen ze ook dat ‘plastiek’ vandaag niet zo positief in het nieuws komt. Daarom wordt er steeds meer ingezet op duurzaamheid en gezocht naar mogelijkheden om te recycleren. Nu al wordt ongeveer 60 % van de afval opnieuw als grondstof ingezet, maar men hoopt eerlang dat percentage te verhogen. Wettelijk wordt het ze niet gemakkelijk gemaakt, al was het maar de verschil in wetgeving tussen Vlaanderen en Wallonië.

COO Eric Muys ziet de leeftijd van Vink dan ook niet als 50 jaar oud, maar ’50 jaar jong’. “Jong genoeg om onszelf blijvend in vraag te stellen en uit te dagen. Onze klanten verwachten dat wij ons gamma en service blijven vernieuwen, dat wij met creatieve oplossingen komen voor de nieuwe uitdagingen waarmee zij geconfronteerd worden en dat wij hen blijven verrassen met nieuwe ideeën”. Een van de bijzondere producten is de folie om uw wagen een complete nieuwe tint te geven, zonder hem helemaal te moeten spuiten.

Ter gelegenheid van een halve eeuw Vink werd één van de magazijnen tot de Garden of Eden, waarin op vrijdag de zakelijke relaties werden ontvangen en op zaterdag alle werknemers en gepensioneerden van het bedrijf verwelkomd werden.

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Lingerie Christiann

Een mooi lingeriesetje, een opvallende bikini, stijlvol badpak of homewear? Bij Lingerie Christiann in de Bergstraat kies je voor de stijl die het best bij jou en je figuur past zodat je je extra vrouwelijk kan voelen.

lees meer

Marjel boetiek

Bij Marjel Boetiek in Westmeerbeek vind je elk seizoen opnieuw de meest stijlvolle dameskleding! Je kan er terecht voor de laatste nieuwe trends waarmee je zal stralen.

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Speciale promoties Check het hier