Nieuws uit de regio

18-09-2019 - Heist-op-den-Berg

Gert I wordt opgevolgd door Gert II

Na 15 jaar geeft Gert De Meutter de voorzittershamer van Unizo Heist-op-den-Berg door aan Gert Vercammen. Bij deze gelegenheid heeft de zelfstandigenorganisatie 5 prioriteiten opgelijst die het nieuwe gemeentebestuur zou moeten ter harte nemen.

In zijn afscheid als voorzitter overliep Gert De Meutter de punten die de organisatie de laatste jaren heeft gerealiseerd: de KMO-ambtenaar, het nog steeds gratis parkeren in Heist, het flexibele gebruik van industriegronden en de regularisatie van zonevreemde bedrijven. “Omdat de transitie van de economie zeer snel gaat, is het ook nodig om een versnelling hoger te schakelen”, was zijn raad aan de nieuwe bestuursploeg.

Bij monde van de nieuwe voorzitter Gert Vercammen werden alvast 5 actiepunten naar voor geschoven:

  • Heist heeft nood een aan centrummanager, een vzw met aan het hoofd een professionele manager, een marketeer die ook op zoek kan gaan naar nieuwe ondernemers.
  • Met de geplande werken aan de N10 en N15, de rondweg, de fietspadenvernieuwing,… staat Heist voor belangrijke mobiliteitsuitdagingen: graag communicatie op voorhand en misschien de realisatie van een website in de aard van  www.vlotdoorheist.be
  • Rond ‘ruimtelijke ordening’ heeft Unizo Heist nog heel wat vragen zoals hoogbouw aan het station en de Oude Mechelbaan voor kantoorruimte en kleine units voor startende bedrijven in het industriepark.
  • Verdere optimalisering van de dienstverlening door de gemeente en minder administratieve beslommeringen.
  • Een transparant beleid inzake belastingen voor ondernemers. In de Bergstraat zijn ongeveer 1000 mensen tewerk gesteld. Belastingen als leegstandtaks, verkeersretributies en taks op reclame zou moeten ingezet worden om het onderhouden en verbeteren van ondernemen in al zijn categorieën.

De nieuwe Heistse Unizoploeg bestaat uit Gert Vercammen (voorziter), Siobhan Verschaeren (secretaris), Sven De Hoef (ondervoorzitter), Carl de Ryck (penningmeester), Dries Cannaerts (communicatie), Dieter De Hoef, Wouter Claes, Isabelle Van Dessel en nog steeds Gert De Meutter.

De Meutter kreeg van provinciaal Unizodirecteur Sofi Van Ussel een zilveren ereteken van de organisatie.

Bizzar

Bizzar biedt je de mooiste collecties kinderkleding. Je vindt er de leukste stukjes voor je oogappel van 0 tot 14 jaar binnen een trendy en kleurrijke shopomgeving.

lees meer

Heytens

Op zoek naar het geknipte deco-idee? Welke stijl u ook verkiest, bij Heytens vindt u inspiratie bij de vleet. Kiezen uit het ruime aanbod stoffen en materialen, opmeten en laten plaatsen. Op naar een nieuw interieur?

lees meer

Decomundo

High-end Designmeubelen voor Binnen en Buiten.  

lees meer

Paul De Preter

Keiharde kwaliteit is de specialiteit van Paul De Preter. In hem vindt u de ideale partner voor al uw realisaties met vloeren, wandtegels, badkamerrenovaties, natuursteen, enz...    

lees meer

Speciale promoties Check het hier