Nieuws uit de regio

14-09-2019 - Heist-op-den-Berg

Heist verkoopt zijn straatverlichting

Nadat enkele jaren geleden het rioleringsstelsel werd overgenomen door Hidrorio, heeft de gemeente nu ook de gemeentelijke openbare verlichting overgedragen aan Fluvius. Vooral de kosten voor overgang naar LED-verlichting die veel minder verbruikt, was een reden de infrastructuur over te dragen naar de distributienetbeheerder.

Tegen 2030 zou alle verlichting moeten vervangen zijn door LED-lampen. Op 1 januari 2018 waren dat in heel Heist 9162 verlichtingstoestellen op 4652 palen.  Voor de overdracht aan Fluvius ontvangt de gemeente ongeveer 450.000 euro in cash en een pak aandelen van Fluvius die op 12 jaar wel volledig worden afgeschreven. Tot heden ontving de gemeentekas jaarlijks een dividend van 840.000 euro dat wel wat minder zou worden. Omdat het bestuur nu niet meer moet instaan voor de investering in LED-lampen en -armatuur, zou dat in de loop van 12 jaar toch een besparing betekenen van 2,5 miljoen euro. De gemeente staat niet meer in voor de onderhoudskosten en ook de administratieve verwerking rond de vervanging van de lampen, is niet meer voor het gemeentepersoneel. Een laatste maar niet minder belangrijk argument zijn de  verbeteringen voor het milieu door het dalende elektriciteitsverbruik en de vermindering van de CO²-uitstoot.  

Chong San

Chinees restaurant

lees meer

Gysemans Bedding

Gysemans Bedding gaat voor het allerbeste slaapcomfort en kiest daarom als een van de weinige beddenzaken exclusief voor het unieke Duitse merk Schramm waar traditie en innovatie hand in hand gaan.

lees meer

Floral

Een fleurig boeket of een leuk plantje voor jezelf of om cadeau te doen? Spring gerust even binnen bij Floral en kies je favoriete bloemen uit.

lees meer

Lingerie Ria

  Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Speciale promoties Check het hier