Nieuws uit de regio

11-09-2019 - Heist-op-den-Berg

De politie ziet u, dag en nacht

De Heistse politiezone gaat op 4 verschillende plaatsen in de gemeente ANPR-camera’s plaatsen: op de Schriekstraat van Schriek naar Putte, in de Lostraat aan het Park van Riemen, in de s’Heerenweg naar Herenthout en in het centrum van Wiekevorst.

ANPR staat "automatic number plate recognition" en verwijst naar de inzet van intelligente camera's voor nummerplaatherkenning. Die worden voor verschillende doeleinden ingezet, gaande van opsporing van criminelen tot vaststelling van verkeersovertredingen, voornamelijk snelheidscontrole. De camera’s in de Schriekstraat worden gekoppeld aan die van de politiezone Bodukap even verderop, zodat er op die manier trajectcontrole kan gebeuren. Hetzelfde op de ’s Heerenweg waar men samenwerkt met de politiezone Neteland in Herenthout. Op beide plaatsen is er controle op de maximumsnelheid van 70 km per uur.  Op de Lostraat zal de Heistse politie 2 units plaatsen, één in de buurt van de rotonde aan De Sporthal en één aan de spoorwegovergang om daar de maximumsnelheid van 50 km per uur te controleren. Korpschef Luc Geens benadrukt dat de privacy gewaarborgd blijft, want de gegevens worden rechtstreeks naar Brussel doorgestuurd, waar men een seintje geeft, wanneer een overtreding wordt vastgesteld. Dat kan desnoods via radioverbinding zodat er snel kan ingegrepen worden. De plaatsing in Wiekevorst is nog in voorbereiding.

Alles samen zullen de camera’s ongeveer 463.000 euro kosten, gefinancierd uit het verkeersveiligheidsfonds waaruit de politiezone Heist recent onverwachts nog 120.000 euro extra heeft gekregen.

De Studio

Of je je nu goed in je vel wil voelen, gewoon aan je conditie of figuur wil werken of je wil voorbereiden op een sportprestatie. Bij De Studio ben je op de juiste plaats. Tijdens de individuele workout sessies en groepssessies ga je steeds terug naar de basis op zoek naar meer fysieke, mentale en emotionele energie.

lees meer

F&S Projects

Bij F&S ben je aan het juiste adres voor de houten binnen- en buitenafwerking van je woning. Houten vloeren, binnendeuren, terrassen of projecten op maat, ... er is geen project te zwaar.

lees meer

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

Gunter Bosmans

Kasseien - Kleiklinkers - Natuursteen - Recuperatiesteen … Gelegd of voor de doe-het-zelver

lees meer

Speciale promoties Check het hier