Nieuws uit de regio

11-09-2019 - Heist-op-den-Berg

De politie ziet u, dag en nacht

De Heistse politiezone gaat op 4 verschillende plaatsen in de gemeente ANPR-camera’s plaatsen: op de Schriekstraat van Schriek naar Putte, in de Lostraat aan het Park van Riemen, in de s’Heerenweg naar Herenthout en in het centrum van Wiekevorst.

ANPR staat "automatic number plate recognition" en verwijst naar de inzet van intelligente camera's voor nummerplaatherkenning. Die worden voor verschillende doeleinden ingezet, gaande van opsporing van criminelen tot vaststelling van verkeersovertredingen, voornamelijk snelheidscontrole. De camera’s in de Schriekstraat worden gekoppeld aan die van de politiezone Bodukap even verderop, zodat er op die manier trajectcontrole kan gebeuren. Hetzelfde op de ’s Heerenweg waar men samenwerkt met de politiezone Neteland in Herenthout. Op beide plaatsen is er controle op de maximumsnelheid van 70 km per uur.  Op de Lostraat zal de Heistse politie 2 units plaatsen, één in de buurt van de rotonde aan De Sporthal en één aan de spoorwegovergang om daar de maximumsnelheid van 50 km per uur te controleren. Korpschef Luc Geens benadrukt dat de privacy gewaarborgd blijft, want de gegevens worden rechtstreeks naar Brussel doorgestuurd, waar men een seintje geeft, wanneer een overtreding wordt vastgesteld. Dat kan desnoods via radioverbinding zodat er snel kan ingegrepen worden. De plaatsing in Wiekevorst is nog in voorbereiding.

Alles samen zullen de camera’s ongeveer 463.000 euro kosten, gefinancierd uit het verkeersveiligheidsfonds waaruit de politiezone Heist recent onverwachts nog 120.000 euro extra heeft gekregen.

Bosmans Slaapcomfort Center

Wie goed slaapt is gezonder, energieker en opgewekter. Bij Bosmans Slaapcomfort vind je een enorm aanbod slaapsystemen, hoofdkussens, dekbedden en bedtextiel.

lees meer

De Vier Bollekes

Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

Het Derde Bedrijf

Brasserie en Theatercafé Het Derde Bedrijf is gevestigd in CC Zwaneberg. Het is de ideale plaats om te genieten van een lekkere snack, maaltijd of drankje, zowel binnen als buiten op het fantastische terras met zicht op het Cultuurplein.

lees meer

Speciale promoties Check het hier