Nieuws uit de regio

06-09-2019 - Heist-op-den-Berg

Zwemmen in De Lo

Het nieuwe zwembadcomplex aan de Lostraat heeft een naam gekregen: De Lo. “Natuurlijk naar de naam van het gehucht waar het zwembad gebouwd wordt”, vertelt burgemeester Vleugels, “maar het Franstalig fonetische l’eau verwijst ook naar het water, nodig om te kunnen zwemmen”.

Het zwembadcomplex zal deel uitmaken van het Park van Riemen, een gemeentepark van aan de spoorweg tot het huidige Hof van Riemen. Het was op de druk bijgewoonde openingsreceptie van het vernieuwde en gerestaureerde Hof Van Riemen dat de Heistse burgemeester de naam bekend maakte. Sommigen hadden ‘Het Zwembad’ verwacht, naar analogie met ‘De Sporthal’, een paar honderd meter verder. Hoewel het complex wordt uitgebaat door Sportoase, heeft het gemeentebestuur toch geprobeerd om een meer originele naam te bedenken.

Het complex bestaat uit een sportzwembad van 25 x 17 m, een instructiebad met beweegbare bodem en een recreatiebad waarin een grote glijbaan uitmondt.  Daarnaast zijn er nog enkele andere sport- en welnesslokalen voor onder andere fitness, dans en/of gevechtssporten.  Diverse aannemers zijn bezig met de binnenafwerking zodat de geplande opening begin 2020 nog steeds op de kalender staat.

Paul De Preter

Keiharde kwaliteit is de specialiteit van Paul De Preter. In hem vindt u de ideale partner voor al uw realisaties met vloeren, wandtegels, badkamerrenovaties, natuursteen, enz...    

lees meer

De Hoofdzaak - Pruikeninstituut

De Hoofdzaak is echter meer dan alleen een kapsalon en onderscheidt zich misschien nog het meest met hun oplossingen voor kleine of grote haarproblemen. Samen met u gaan ze op zoek naar een passende oplossing want haarproblemen verschillen van persoon tot persoon.

lees meer

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

Lapperre Hoorcentrum

Hoorcentrum Lapperre staat voor hoorkwaliteit voor het leven. In uw Lapperre hoorcentrum neemt de audioloog de tijd om naar u te luisteren en samen de oplossingen te overlopen. Zo kunnen we uw gehoor optimaal beschermen en u opnieuw laten genieten van het plezier om goed te horen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier