Nieuws uit de regio

06-09-2019 - Heist-op-den-Berg

Zwemmen in De Lo

Het nieuwe zwembadcomplex aan de Lostraat heeft een naam gekregen: De Lo. “Natuurlijk naar de naam van het gehucht waar het zwembad gebouwd wordt”, vertelt burgemeester Vleugels, “maar het Franstalig fonetische l’eau verwijst ook naar het water, nodig om te kunnen zwemmen”.

Het zwembadcomplex zal deel uitmaken van het Park van Riemen, een gemeentepark van aan de spoorweg tot het huidige Hof van Riemen. Het was op de druk bijgewoonde openingsreceptie van het vernieuwde en gerestaureerde Hof Van Riemen dat de Heistse burgemeester de naam bekend maakte. Sommigen hadden ‘Het Zwembad’ verwacht, naar analogie met ‘De Sporthal’, een paar honderd meter verder. Hoewel het complex wordt uitgebaat door Sportoase, heeft het gemeentebestuur toch geprobeerd om een meer originele naam te bedenken.

Het complex bestaat uit een sportzwembad van 25 x 17 m, een instructiebad met beweegbare bodem en een recreatiebad waarin een grote glijbaan uitmondt.  Daarnaast zijn er nog enkele andere sport- en welnesslokalen voor onder andere fitness, dans en/of gevechtssporten.  Diverse aannemers zijn bezig met de binnenafwerking zodat de geplande opening begin 2020 nog steeds op de kalender staat.

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

Het Reklameklokje

Gratis weekblad voor de regio Heist-op-den-Berg, Beerzel, Berlaar, Berlaar-Heikant, Booischot, Grootlo, Hallaar, Hulshout, Heist-Goor, Itegem, Pijpelheide, Putte, Schriek, Wiekevorst en Begijnendijk. Een uitgave van drukkerij-uitgeverij Peeters nv.

lees meer

Speciale promoties Check het hier