Nieuws uit de regio

06-09-2019 - Heist-op-den-Berg

Zwemmen in De Lo

Het nieuwe zwembadcomplex aan de Lostraat heeft een naam gekregen: De Lo. “Natuurlijk naar de naam van het gehucht waar het zwembad gebouwd wordt”, vertelt burgemeester Vleugels, “maar het Franstalig fonetische l’eau verwijst ook naar het water, nodig om te kunnen zwemmen”.

Het zwembadcomplex zal deel uitmaken van het Park van Riemen, een gemeentepark van aan de spoorweg tot het huidige Hof van Riemen. Het was op de druk bijgewoonde openingsreceptie van het vernieuwde en gerestaureerde Hof Van Riemen dat de Heistse burgemeester de naam bekend maakte. Sommigen hadden ‘Het Zwembad’ verwacht, naar analogie met ‘De Sporthal’, een paar honderd meter verder. Hoewel het complex wordt uitgebaat door Sportoase, heeft het gemeentebestuur toch geprobeerd om een meer originele naam te bedenken.

Het complex bestaat uit een sportzwembad van 25 x 17 m, een instructiebad met beweegbare bodem en een recreatiebad waarin een grote glijbaan uitmondt.  Daarnaast zijn er nog enkele andere sport- en welnesslokalen voor onder andere fitness, dans en/of gevechtssporten.  Diverse aannemers zijn bezig met de binnenafwerking zodat de geplande opening begin 2020 nog steeds op de kalender staat.

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Cosmedics

Huid, laser en licht expertisecentrum.  Unieke samenwerking met Prohairclinic voor al je vragen over huid, lichaam en haar.

lees meer

Speciale promoties Check het hier