Nieuws uit de regio

05-09-2019 - Heist-op-den-Berg

Gert Dupont schrijft een brief aan de minister

BH (Bekende Heistenaar), Gert Dupont, in de regio bekend als leadzanger van de coverband Elentriek, heeft voor de 3de keer een open brief geschreven aan minister Vandeurzen van sociale zaken. Zopas vierde het gezin Dupont de 10de verjaardag van de aanvraag van een Persoonlijk Assistentie Budget en zoals elk jaar kregen ze antwoord dat ze er recht op hebben, maar dat het geld op is.

 “Ons zoontje Janosch werd veel te vroeg geboren en heeft daarom ernstige beperkingen,” begint Gert het verhaal. “Toen hij 4 jaar werd, vroegen we een Persoonlijk Assistentie Budget (APB) aan, omdat wij toen graag onze zoon inclusief onderwijs wilden laten volgen in de kleuterklas. Tien jaar later staan we nog altijd op de wachtlijst voor een APB. In januari krijgen we elk jaar een brief dat onze aanvraag is onderzocht, maar dat het geld op is.” Janosch is ondertussen al 14 jaar en voor oma en opa wordt het steeds moeilijker om in te springen en te helpen. Met de steun van ‘Onafhankelijk Leven’ en de ‘Gezinsbond’ heeft Dupont al meermaals actie gevoerd omtrent de onrechtvaardigheid van de wachtlijsten in de gehandicaptensector. Toen hij toevallig ontdekte dat de verantwoordelijke minister zelf over niet minder dan 3 chauffeurs kan beschikken. Daarom is hij weer in zijn pen gekropen om de minister te wijzen op het feit dat er eindelijk toch een oplossing moet komen voor de enorme wachtlijsten.

Hieronder de brief die Dupont aan het ministerie van sociale zaken richt:

Beste Minister Vandeurzen van Lopende Welzijnszaken,

Hoe lopen de zaken ginder? Hier loopt het alvast op wieltjes. Rolstoelwieltjes weliswaar want lopen is nu eenmaal één van die zaken die mijn zoon nooit onder de knie zal krijgen. Precies daarom dat er 10 jaar geleden is vastgesteld dat Janosch recht heeft op een PAB budget. Ondertussen prijkt hij nog steeds op de wachtlijst, samen met een slordige 20000 lotgenoten.

Dus doppen wij onze boontjes dan maar zelf, geruggesteund door fantastische grootouders die tijdens hun ‘zorgeloze oude dag’ hun beste beentje voorzetten voor het welzijn van onze zoon. Meermaals per week staan zij in voor het vervoer van Janosch naar en van het dagcentrum, 25 km enkele rit. Ondertussen hebben die ‘beste beentjes’ de leeftijd van om en bij de 80 jaar bereikt en zijn helaas niet meer zo best te been. Hoog tijd dus om uit te kijken naar alternatieven en ik vond er één op uw website https://www.jovandeurzen.be/over-jo-va…/kabinetsmedewerkers/. Daar leerde ik immers dat u beschikt over maar liefst 3 ‘chauffeurs minister,’ nl. Bert, Eddy en Daan. Vermits uzelf toch nog vrij goed te been bent en vermits ik vermoed dat u toch wel in het bezit zult zijn van een rijbewijs, bedacht ik dat het toch wel een mooie geste zou zijn van een minister van welzijn om zijn chauffeurs uit te lenen aan wie het echt nodig heeft.

Bert, Eddy en Daan zijn hierbij uitgenodigd om te komen kennis te maken met Janosch. Ik kan u alvast meegeven dat mijn zoon ervan houdt dat je tijdens de rit honderduit tegen hem vertelt of dat je, in een minder spraakzame bui, tenminste muziek van Kapitein Winokio opzet. Mocht u dan ook af en toe Pieter, je kok, kunnen missen, dan kan die alvast zorgen voor een warm en smakelijk onthaal voor het hele gezin.

Wij kijken er alvast naar uit en wij wachten alweer geduldig en hoopvol (in wachten zijn we ondertussen zeer bedreven) op een positief antwoord van uwentwege...of van Bert, Eddy of Daan.

Met vriendelijke groet,

Gert Dupont

New Van Heukelom

Bij New Van Heukelom aan de Liersesteenweg vind je allerlei kantoor- en schoolmateriaal, van paperclips en nietjesmachines over balpennen tot mappen in alle maten, maar ook computers, tablets, printers en toebehoren.

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

Decomundo

Decomundo is de specialist in het realiseren van je interieur en het bemeubelen van je terras.

lees meer

Speciale promoties Check het hier