Nieuws uit de regio

04-09-2019 - Heist-op-den-Berg

Hof van Riemen in 't nieuw

Er wordt nog hard gewerkt, maar op vrijdag 6 september wordt het Hof van Riemen officieel geopend.  Op zondag 8 september is het grote publiek welkom om de renovatie te bewonderen. Vooral de feestzaal achter het hoofdgebouw heeft een grote make-over gekregen.

De eerste vermelding van het  Hof Van Riemen in de Orshaegenstraat dateert uit 1468. Het heeft een bewogen geschiedenis achter de rug, van ‘Hof van Plaisantie’ tot illegale jeneverstokerij. In 1976 werd het geklasseerd als monument. Sedert de gemeente Heist-op-den-Berg het heeft aangekocht, was het een restaurant waarvan de laatste uitbater vorig jaar de boeken moest neerleggen. Ondertussen werd een nieuwe concessionaris aangesteld, de Salons Van Dijck, die mee het pand grondig renoveerde. Hierbij werd er vooral op gelet om de vroegere sfeer terug op te roepen en zoveel mogelijk respect te tonen voor het erfgoed. Het hoofdgebouw werd volledig opgefrist met zoveel mogelijk respect voor het verleden.  De achterbouw werd onder handen genomen door de nieuwe uitbater, die in de eerste plaats het plafond heeft uitgebroken zodat een mooie, lichte ruimte is ontstaan, die vooral met veel groen zal worden aangekleed.

In de nieuwe formule is er tijdens de middag van twaalf tot twee de ‘Marché’: een lunchrestaurant waarbij chef Kim Van der Veken een vast driegangenmenu presenteert. “Een klassieke keuken, maar eigentijds gebracht”, aldus de chef-kok uit Hallaar, “gene chichi, maar verse seizoenproducten in een mooi kader. Bij de inrichting hebben we geprobeerd zoveel mogelijk de mooie natuur van buiten te betrekken in het restaurant”. Daarom komt er ook een vaste terrastent aan de zaal, waar bijvoorbeeld het aperitief kan gebruikt worden. De feestzaal, geschikt voor groepen tot 100 personen kan zowel voor privé als businessdoeleinden gebruikt worden.

Bezoekers mogen op zondag 8 september van 10 tot 17 u op eigen houtje het volledige Hof bezoeken en onder meer de mooie plafondschilderingen bewonderen. Bij deze gelegenheid biedt de nieuwe uitbater iedereen een ‘moonpop’ aan (een soort froozen fruitcocktail). De gemeentelijke cultuurdienst heeft een wandeling uitgestippeld van iets meer dan 3 km. Een brochure begeleidt de stappers langs de mooiste plekjes in het centrum van Heist, een tripje dat je ook na Open Monumentendag kan doen.

Een andere Heistse bezienswaardigheid tijdens OMD is de Kaastrooimolen en de Pandoerenhoeve aan de Bruggeneindse Heibaan waar de molenaar rondleidingen geeft, broodjes worden gebakken in de authentieke bakoven en een hapje en tapje verkrijgbaar is.

 

Marjel boetiek

Bij Marjel Boetiek in Westmeerbeek vind je elk seizoen opnieuw de meest stijlvolle dameskleding! Je kan er terecht voor de laatste nieuwe trends waarmee je zal stralen.

lees meer

DE BIE | creative communication

DE BIE | creative communication is uw partner in communicatie. Drukwerk, kranten, magazines, radio, televisie of online media, ... We mixen onze expertise en die van jou graag tot één bruisende communicatiecocktail!

lees meer

Zakenkantoor Gorris (AXA)

Zakenkantoor Gorris, uw AXA bank en kredietagent in Heist-op-den-Berg. Het dynamische team staat klaar voor al uw financiële vragen omtrent kredieten, beleggingen, erven, sparen, ... Wij willen dat de klanten zich 'thuis' voelen.

lees meer

Heytens

Op zoek naar het geknipte deco-idee? Welke stijl u ook verkiest, bij Heytens vindt u inspiratie bij de vleet. Kiezen uit het ruime aanbod stoffen en materialen, opmeten en laten plaatsen. Op naar een nieuw interieur?

lees meer

Speciale promoties Check het hier