Nieuws uit de regio

03-09-2019 - Putte

Met de koets door Putte

Ter gelegenheid van Open Monumentendag op zondag 8 september kan je  aan het Heemmuseum ’t Molenijzer aan de Heuvel meerijden met de koetsen van menclub ’t Gareel  voor een rondrit langs de mooiste plekjes van Putte.

Tussen 13 en 17 u kan je op een aparte manier het Putse erfgoed bewonderen. Reeds enkele jaren zorgen de koetsiers van menclub ’t Gareel voor een route met paard en kar. Ook dit jaar hebben zij weer een leuk traject uitgestippeld. Je kan genieten van een mooie rondrit op de koets en de sfeer opsnuiven van de prachtige omgeving. Op regelmatige tijdstippen vertrekken de koetsen aan Heemmuseum Het Molenijzer en kan men gratis mee rijden, dit tussen 13u en 17u. De koetsiers zetten je na de rit opnieuw af aan het vertrekpunt.

In en rond het museum Het Molenijzer is voor het eerst een echte ‘gereedschapsmarkt’. Niet alleen nog bruikbare gereedschappen, maar ook echte, soms zeldzame collectorsitems kan men er op de kop tikken.  Van ambachtelijk tot industrieel, van amateuristisch tot echt professioneel, van collectors-items tot praktische benodigdheden voor de ambachtelijke hobbyist, van min of meer bekende gereedschappen tot ware curiosa. Men de cafetaria van het museum serveert men voor de gelegenheid ook het Hagelandse Druppel Hop bier, zelfgebakken brood en speculaas uit de authentieke bakoven en men ziet men enkele kunstenaars live aan het werk.

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Guy Mariën

Guy Mariën is gespecialiseerd in elektriciteit, verlichting en domotica en daarom ook de ideale partner wanneer u nood heeft aan deskundig lichtadvies. In de toonzaal vind je de meest gerenommeerde merken.

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Bosmans Slaapcomfort Center

Wie goed slaapt is gezonder, energieker en opgewekter. Bij Bosmans Slaapcomfort vind je een enorm aanbod slaapsystemen, hoofdkussens, dekbedden en bedtextiel.

lees meer

Speciale promoties Check het hier