Nieuws uit de regio

03-09-2019 - Putte

Met de koets door Putte

Ter gelegenheid van Open Monumentendag op zondag 8 september kan je  aan het Heemmuseum ’t Molenijzer aan de Heuvel meerijden met de koetsen van menclub ’t Gareel  voor een rondrit langs de mooiste plekjes van Putte.

Tussen 13 en 17 u kan je op een aparte manier het Putse erfgoed bewonderen. Reeds enkele jaren zorgen de koetsiers van menclub ’t Gareel voor een route met paard en kar. Ook dit jaar hebben zij weer een leuk traject uitgestippeld. Je kan genieten van een mooie rondrit op de koets en de sfeer opsnuiven van de prachtige omgeving. Op regelmatige tijdstippen vertrekken de koetsen aan Heemmuseum Het Molenijzer en kan men gratis mee rijden, dit tussen 13u en 17u. De koetsiers zetten je na de rit opnieuw af aan het vertrekpunt.

In en rond het museum Het Molenijzer is voor het eerst een echte ‘gereedschapsmarkt’. Niet alleen nog bruikbare gereedschappen, maar ook echte, soms zeldzame collectorsitems kan men er op de kop tikken.  Van ambachtelijk tot industrieel, van amateuristisch tot echt professioneel, van collectors-items tot praktische benodigdheden voor de ambachtelijke hobbyist, van min of meer bekende gereedschappen tot ware curiosa. Men de cafetaria van het museum serveert men voor de gelegenheid ook het Hagelandse Druppel Hop bier, zelfgebakken brood en speculaas uit de authentieke bakoven en men ziet men enkele kunstenaars live aan het werk.

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

De 46

U kan er genieten van (h)eerlijke Franse en Italiaanse keuken. De gerechten worden volledig zelf bereid met verse,hoogwaardige kwaliteitsproducten. De pasta's en pizza's kunnen ook afgehaald worden.

lees meer

Gunter Bosmans

Kasseien - Kleiklinkers - Natuursteen - Recuperatiesteen … Gelegd of voor de doe-het-zelver

lees meer

Speciale promoties Check het hier